138 napja nem utalta át a ZSÖK pénzét az EMMI

2020. október 16. 13:37 2020. okt. 16. 13:37

Tovább pörög a számláló a pécsi önkormányzat honlapján, amely azt mutatja, mióta tartozik az EMMI a városnak a ZSÖK tízéves keretszerződésben garantált pénzével.

Még mindig nem érkezett meg a pécsi önkormányzathoz a kormánytól a Zsolnay Örökségkezelő Nonprofit Kft. (ZSÖK) állami támogatása, ugyanis a városi honlapon még kint van az a számláló (ami október 6-án került fel oda), amely azt hivatott mutatni, hány napja lóg az Emberi Erőforrások Minisztériuma (EMMI) a pénzzel. 

A számláló szerint 138 napja nem sikerült a minisztériumnak megnyomnia az utalásgombot, pedig a nettó 1,92 milliárd forintnak (amiből a ZSÖK-nek jut nagyságrendileg 1,5 milliárd forint, a többi részt pedig a Pannon Filharmonikus Zenekar várja) eléggé lenne már helye a két intézménynél már. 

Az összeget az a tíz évre szóló keretszerződés garantálja, melyet még Hoppál Péter fideszes pécsi országgyűlési képviselő kulturális államtitkársága alatt kötött meg a város és a miniztérium 2016-ban. A szerződés értelmében az EMMI-nek minden évben május elsejéig kell aláírnia a kontraktust és egy hónapon belül kell utalniuk a támogatást. Ez idén még nem történt meg, az önkormányzat pedig június elsejétől számolja a tartozást.

 

Címlapkép: Pécsi STOP

Forrás: Pécsi STOP