150 kiló kanalat találtak a pécsi szennyvízben

2020. október 15. 10:55 2020. okt. 15. 10:55

Drámai felütéssel, "Hova mennek meghalni a kanalak?" címmel adott ki közleményt a Tettye Forrásház ezen a borongós csütörtökön, melyben arról írnak, hogy jelentősen megnőtt a pécsi szennyvíz evőeszköz-tartalma.

A cég szerint a sokat látott szakembereket is meghökkentő mennyiségű evőeszköz került elő a héten a pécsi szennyvíztisztító telep egyik felújítás alatt lévő berendezésének belsejéből.

Fotó: Tettye Forrásház

A szennyvízben felbukkanó evőeszköz nem ismeretlen a Tettye Forrásház munkatársai számára, hiszen naponta akad fenn kanál, villa, kés a szűrőrácsokon, gépeken. Ezúttal azonban csaknem 150 kilogrammnyi fémevőeszközt szedtek ki egy berendezés belsejéből, amikor az esedékes felújításra készülve szétbontották a 6 éve beüzemelt szerkezetet.

Feltehetően az éttermek, iskolai menzák, kifőzdék ételmaradékával együtt érkeztek a szennyvízzel és kötöttek ki a telepen, majd több év alatt felhalmozódva lassan megtöltötték a 30 köbméteres hulladékfogadó berendezés belső tereit.

A szakembereknek köszönhetően a kanalak útja nem ér dicstelen véget: a Tettye munkatársai – gondos fertőtlenítés után – ezekből az evőeszközökből is fémszobrokat készítenek, tovább gyarapítva a pécsi csatornarelikvia kiállítás részét képező madárrajt.

Forrás: Pécsi STOP