2 és 300 millióért is árulnak házat Pécsett

2020. október 25. 13:42 2020. okt. 25. 13:42

Az Ingatlan.com friss elemzése szerint szerint jelentős különbségek vannak a lakásárakban Pécsen belül, ahol jelenleg is több luxusingatlant kínálnak csaknem háromszázmilliós áron. A másik végletet a közepes állapotú kislakások jelentik, amelyek négymillió forint körüli áron várnak új tulajdonosukra. Kicsi, könnyűszerkezetes házhoz már kétmilliónál kevesebbért is hozzá lehet jutni, így az eladásra kínált legolcsóbb és legdrágább önálló ház között nagyjából hetvenszeres a különbség

Az ingatlanhirdetési portál szerint a jelenleg legdrágábban kínált ingatlan a Donátuson várja gazdáját. Ez egy, a 2000-es években épült családi ház, amit 290 millió forintért lehet megszerezni. A 420 négyzetméteres, igényesen kivitelezett villát 4000 négyzetméteres park öleli körbe, melyet kerti tó és vízesés tesz hangulatosabbá, és még teniszpályát is kialakítottak benne.

A lakások közül többet árulnak százmillió forintnál többért, de a milliós négyzetméterárat egyikük sem éri el. A legdrágább egy, a belváros közelében elhelyezkedő, földszinti, 124 négyzetméteres, nagy terasszal és kertkapcsolattal rendelkező új építésű lakás. Az ingatlan irányára 120 millió forint

Legolcsóbban jelenleg egy, a  Zsolnay Negyed közelében fekvő, 60 négyzetméteres könnyűszerkezetes házat árulnak, 1,85 millió forintért.

A hirdetés szerint az örökösök áron alul, mielőbb szeretnék pénzzé tenni a Zsebedombon fekvő kis faházat. A közepes állapotú, 60 négyzetméter alapterületű épületért 2,4 millió forintot kérnek.

A legolcsóbb pécsi lakásokért jellemzően négymillió forint körüli összeget kell fizetni. A Vasas városrészben egy átlagos állapotú, 28 négyzetméteres sorházi lakást kis kerttel 3,9 millió forintért árulnak.

Szintén a Meszesen található egy felújítandó, 45 négyzetméteres összközműves üzlethelyiség, amely a hirdetés szerint könnyen lakhatóvá alakítható. Az irányára 4,3 millió forint.

(Címlapkép: Pixabay.com)

Forrás: Pécsi STOP