20 centi hó esett Baranyában, egymást érik a balesetek

2020. március 24. 09:15 2020. márc. 24. 09:15

Kitartóan havazik Baranyában, helyenként 20-21 centi hó hullott, hófúvás miatt riasztás él a megyében. A téli csapadék számlájára rengeteg baleset írható, a Tüke Busz Zrt. járatai még teljes útvonalon közlekednek.

Rendesen kijutott megyénknek a téli csapadékból, mely hétfőn kezdett el szakadni, és az Időkép.hu kedd reggeli helyzetjelentése szerint 20-21 centi hullott a legdélebbi megyében. Az Országos Meteorológiai Szolgálat honlapja szerint hófúvás és havazás miatt figyelmeztetés él Baranyában, emellett hófúvás miatt riasztást is elrendeltek a megye járásaiban.

A havazás miatt sok baleset történt. Az Útinform.hu friss tájékoztatása szerint az M6-os autópálya Pécs felé vezető oldalán, Szebény térségében, a 175-ös km-nél egy kamion keresztbe fordult. Az autópálya érintett oldalát lezárták, a forgalmat a 172-es és a 189-es, azaz a Pécsvárad-Somberek és Mohács csomópontok között leterelik a pályáról.

Baranya megyében, a 6-os főúton két helyszínen is félpályás korlátozás lassítja a közlekedést. A 173-as km-nél, az apátvarasdi elágazásnál egy nyergesvontató csúszott meg, a 208-as km-nél pedig egy autóbusz csúszott árokba.

A Meteo Mecsek Facebook-oldal reggel fél nyolckor azt írta, Mohács felé az 57-es úton 4 kamion van oldalára borulva. Szintén a 6-os úton Mecseknádasdnál 14 kamion nem tud felmenni az emelkedőn.

A Tüke Busz Zrt. reggel nyolckor a honlapján azt írta, hogy jelenleg minden autóbuszjáratuk teljes útvonalon közlekedik. 

Forrás: Pécsi STOP