2019 közepére talán véget ér a 2016-os löszfalomlás miatti útlezárás Paksnál

2018. augusztus 9. 09:05 2018. aug. 9. 09:05

Talán idén ősszel már elkészülnek a kivitelezési tervek a 2016 decemberében Paks és Dunakömlőd közt a 6-os főút mentén megcsúszott lószfal helyreállítására. A kivitelezés azonban csak 2019 közepére lehet kész - ha lesz rá addigra forrás.

Lassan már a folytatásos szovjet teleregények hosszát kezdi idézni a Paks és Dunakömlőd közt még 2016 decemberében az útra omlott löszfal helyreállítása.

Mint ismert, az omlás után a katasztrófavédelem és az utat kezelő Magyar Közút meglehetősen gyorsan eltakarította a löszfal maradványait, ám a további omlás veszélye miatt a helyszínen félpályás útzárt és jelzőlámpás forgalomirányítást rendeltek el.

Azóta eltelt már két karácsony, ám úgy látszik, a helyreállítás malmai lassan őrölnek - idén június végén ugyanis még így nézett ki a helyszín:

A telepaks.net ugyanis szerdán arról cikkezett, hogy a Magyar Közút most jelentette be, elkezdődött (!) a helyreállítási tervek elkészítése, amire már a kivitelezőt ki is választották (UNITEF’83 Műszaki Tervező és Fejlesztő Zrt.).

Ennek kapcsán Szabó Péter fideszes polgármester arról téjékoztatta a telepaks.net olvasóit, hogy a tervek várhatóan októberre lesznek készen, ezt követően indulhat el az engedélyezés és a kivitelezési eljárás.

Ha forrás is lesz rá, úgy a jövő év - 2019 - közepén mehet végbe a tényleges munka, melynek során csapadékelvezető rendszer és partfalvédelmet is kiépítenek.

Bámulatos.