22 fokot kapunk a hosszú hétvégétől

2019. március 15. 07:49 2019. márc. 15. 07:49

Felmelegedést hoz a márciusi hosszú hétvége: míg pénteken 9-15 fok várható a szakemberek szerint, addig vasárnap már 22 fokot is mutathat a hőmérő. Ha nem bírod a hőingást, ezek nem a te napjaid.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat szerint március 15-én keleten is fokozatosan csökken a felhőzet, majd a déli óráktól nyugat felől újabb felhősödésre számíthatunk, de néhány órára mindenhol kisüt majd a nap.

Délelőtt elsősorban a keleti megyékben, napközben elszórtan valószínű eső, záporeső, majd késő délutántól, estétől északnyugat felől egy újabb csapadéksáv érkezik. Az északnyugatira forduló szelet nagy területen erős, az Észak-Dunántúlon helyenként viharos lökések kísérik, majd késő délutántól mérséklődik a légmozgás. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 0 és +6 fok között alakul. A legmagasabb nappali hőmérséklet 9 és 15 fok között várható.

Szombaton a prognózis szerint többnyire erősen felhős lesz az ég, majd délutántól délnyugat felől csökken a felhőzet. Kezdetben szórványosan, délután már csak helyenként valószínű eső, zápor. Délnyugaton időnként megélénkül a változó irányú, másutt többfelé megerősödik a nyugati, délnyugati szél. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 2 és 8, a legmagasabb nappali hőmérséklet 10 és 16 fok között várható.

Vasárnap általában gyengén felhős, napos idő várható, csapadék nem lesz. A délnyugati, déli szelet nagy területen erős lökések kísérik. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 1 és 7, a legmagasabb nappali hőmérséklet 17 és 22 fok között várható.