261-re nőtt a koronavírus-fertőzöttek száma Magyarországon

2020. március 26. 08:56

A koronavirus.gov.hu csütörtök reggeli tájékoztatása szerint 261-re nőtt a beazonosított újkoronavírus-fertőzöttek száma Magyarországon, a gyógyultak száma héttel emelkedett.

Orvosok és ápolók egy koronavírussal fertőzött beteget látnak el Országos Korányi Pulmonológiai Intézetben kialakított izolációs teremben 2020. március 25-én. (fotó: MTI/Balogh Zoltán)

A fertőzöttek közül 10 iráni, 2 brit, 1 kazah, 1 vietnami, 247 pedig magyar állampolgár. Szerdán még 226-an voltak, egy nap alatt 35-tel nőtt ez a szám, az új fertőzöttek magyar állampolgárok. A betegségbe mostanáig tízen haltak bele. Kórházi karanténban százan vannak, a gyógyultak száma 21-ről 28-ra nőtt, a mintavételek száma 8005.

A közlemény emlékeztet, a csoportos megbetegedések szakaszában vagyunk, amikor közösségben, személyes érintkezések útján terjed a fertőzés. Magyarországon is már bárhol és bárkiben jelen lehet a vírus.

A beazonosított koronavírus-fertőzötteknél jóval nagyobb a tényleges vírushordozók száma, akik fertőzhetnek. A tömeges fertőzés lelassításához nagyon fontos, hogy az idősek, a diákok, a külföldről hazatérők, és aki teheti, az maradjon otthon, továbbá mindenki tartsa be a szabályokat és az ajánlásokat.

Forrás: Pécsi STOP/MTI