28 fok (!) is lehet hétfőn, a folytatásban is marad az októberi kánikula

2019. október 20. 16:46 2019. okt. 20. 16:46

Teljesen megkergült az október: a legfrissebb előrejelzés szerint hétfőn 23-28 fok között alakul a csúcshőmérséklet, csapadéktól nem kell tartani, ahogy a folytatásban érkező napokban sem, a legmelegebb órákban pedig úgy érezhetjük magunkat, mint júniusban, csak fura lesz nézni azt a sok lehullott levelet.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat szerint hétfőn döntően napos idő várható fátyolfelhőkkel, csapadék nem lesz. Többfelé élénk, az ország nyugati, északnyugati harmadán erős lökések kísérik a déli, délnyugati szelet. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában 8 és 16 fok között alakul, de a kevésbé felhős, szélcsendes helyeken ennél hidegebb is lehet. A legmagasabb nappali hőmérséklet 23 és 28 fok között valószínű.

Kedden többnyire gyengén felhős, napos, alapvetően csapadékmentes idő várható. Az éjszakai órákban főleg északon többfelé képződhet köd, amelyből szitálás előfordulhat. A változó irányú szél mérsékelt marad. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 6, 13, a legmagasabb nappali hőmérséklet többnyire 22, 27 fok között alakul, ugyanakkor a tartósabban ködös tájakon ennél pár fokkal hűvösebb lesz.

Szerdán a szakemberek szerint többnyire gyengén felhős, napos, alapvetően csapadékmentes idő várható. Az éjszakai órákban többfelé képződik köd, amely elsősorban a Dunántúlon tartósan megmaradhat. A ködös területeken szitálás előfordulhat. A déli, délkeleti szél mérsékelt marad. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 5, 12, a legmagasabb nappali hőmérséklet többnyire 20, 26 fok között alakul, de a tartósan ködös helyeken ennél több fokkal hűvösebb lehet.

Csütörtökön többnyire gyengén felhős, napos, csapadékmentes idő várható. Az éjszaka képződő köd jellemzően délelőtt feloszlik A déli, délkeleti szél a Dunántúlon megélénkül, helyenként megerősödik. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 5, 13, a legmagasabb nappali hőmérséklet 21, 27 fok között alakul.

Pénteken gyengén felhős, napos, csapadékmentes idő várható. Az éjszakai órákban képződ köd délelőtt általában feloszlik, de kisebb körzetekben tartósan megmaradhat. Mérsékelt marad a légmozgás. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 5, 11, a legmagasabb nappali hőmérséklet többnyire 21, 26 fok között alakul, ugyanakkor a tartósabban ködös tájakon pár fokkal hűvösebb lehet.

Forrás: met.hu/Pécsi STOP