3,5 milliárddal tolja meg a Palatinus felújítását a Magyar Turisztikai Ügynökség

2020. május 27. 10:40 2020. máj. 27. 10:40

A patinás hotel még januárban került Czéh-Tóth Márk érdekkörébe, a Magyar Turisztikai Ügynökség most 3,5 milliárddal tolta meg a felújítást. 

A 24.hu cikke szerint a Magyar Turisztikai Ügynökség nyilvánosságra hozta a Kisfaludy-pályázat részeként a járványhelyzet miatt megrogyott turizmust támogató alpályázát végeredményét (amely "nagy kapacitású meglévő szállodák fejlesztése és új szállodák létesítése" néven futott).

A felhívás keretösszege a lap szerint 20 milliárd forint volt eredetileg, de ahogy most összeszámolták a lista alapján, a végösszeg 83,5 milliárd forint vissza nem térítendő támogatás lett. 

Ebből a legnagyobb összeget, 8 milliárd 632 millió forintot a CDHT Hotel Projekt Kft. kapta a Tihanyi Kastélyszálló és Tréningközpont Hotel megépítésére, a cég a 24.hu szerint Garancsi Istvánhoz (Orbán "kötélbarátja"), Hernádi Zsolt MOL-vezérhez és Csányi Sándorhoz, az OTP vezetőjéhez köthető. A legtöbb támogatást azonban a Mészáros Lőrinchez az Opus Global Nyrt-n keresztül köthető Hunguest Hotels kapta meg, 14 szállodára összesen 17,7 milliárd forintot. 

A pályázaton befutó lett a Hotel Palatinus Kft. is, amely a pécsi Hotel Palatinus fejlesztésére 3,5 milliárd forintos vissza nem térítendő támogatást kapott. 

A Palatinus hotelt idén januárban adta el a Danubius Zrt. a Hotel Palatinus Kft-nek és a HotelKer Szállodaüzemeltető Kft-nek, a vételárat üzleti titokra hivatkozva nem hozták nyilvánosságra - írtuk meg akkori cikkünkben

A két cég több más vállalkozáson keresztül dr. Czéh-Tóth Márkhoz köthető (aki a hvg.hu 2017-es cikke szerint a miniszterelnöki vej, Tiborcz István pécsi ismerőse), aki korábban a trafikbizniszben is nagyot szakított, de feltűnt a pécsi fogorvostudományi kar új épületének szánt terület környékén is, valamint a Király utcán egy másik szállodáját, az Aranyhajó fogadót is megszerezte még a fideszes városvezetés idején. Az eladás körül 2019 végén kipattant ügy - és egy másik, ugyancsak zavaros ingatlanértékesítés - kapcsán a Pécsi Vagyonhasznosító korábbi vezetőjét menesztette az új pécsi városvezetés, és feljelentést is tettek, amely kapcsán nyomozás is indult.

Forrás: Pécsi STOP/24.hu

@ifmobil
@endmobil