300 kamera fogja figyelni Kaposvárt

2019. szeptember 10. 13:23

Bővítik a közterületi kamerarendszert Kaposváron: a somogyi megyeszékhely valamennyi területét érintő beruházásnak köszönhetően a kamerák száma a jelenlegi 191-ről ez év végére 303-ra nő - tájékoztatta a polgármesteri hivatal az MTI-t.

Térfigyelő kamera (fotó: Pixabay.com)

Azt írták: a bővítést a kaposváriak kérték, az új helyszínek kiválasztásakor a lakossági igényeken túl a rendőrség és a közterület-felügyelet szakmai véleményét is figyelembe vették.
  

Kaposvár ma az ország egyik legbiztonságosabb városa, ami a rendőrök és a közterület-felügyelők munkáján túl nagymértékben köszönhető a közterületi kamerarendszernek is - idézték Szita Károly (Fidesz-KDNP) polgármestert, aki jelezte: a lakosságszámhoz mérten Kaposváron van a legtöbb közterületi kamera az országban.


    A politikus kitért arra, hogy tavaly hatvanötször kértek ki kamerafelvételeket a közterület-felügyelettől, az esetek több mint harmadában sikerült bűnelkövetőket elfogni.


    A polgármesteri hivatal jelezte: a rendőrségi statisztikák szerint a regisztrált bűncselekmények száma 3000-ről 1200-ra esett vissza a városban a kamerarendszer beüzemelése óta. Amíg 2013-ban 565, addig 2016-ban már csak 286 közterületi bűncselekmény történt, s a kedvező tendencia azóta is tart.
   

 A kamerarendszer bővítése folytatódik, jövőre legalább 50 új helyszínre helyeznek ki kamerákat - tették hozzá.

Forrás: MTI