3000 ingyen óriáskerék-jegyet oszt szét az önkormányzat a rászoruló pécsi családok között

2020. október 20. 16:10 2020. okt. 20. 16:10

Október 21-én 13 órától üzemelni kezd a Lánc utca elé felállított, 50 méter magas óriáskerék, melyre Péterffy Attila polgármester friss közleménye szerint 3000 ingyen jegyet osztanak szét a nehéz helyzetű pécsi családok között.

"A városvezetés elkötelezett aziránt, hogy a belváros és a Zsolnay negyed turisztikai kapcsolatát erősítse, ezzel is segítve a Király utca keleti végén működő vállalkozásokat. Amikor az óriáskerék tulajdonosa helyszínt keresett a látványosságnak, felkaroltuk a kezdeményezést, és a fentiek miatt a Lánc utcától délre eső területet javasoltuk" - áll a közleményben.

Az 50 méter magas óriáskereket a vállalkozó saját üzleti kockázatára üzemelteti majd október 21-étől jövő év májusáig. A látványosság tulajdonosa az önkormányzattal közösen, szakértők bevonásával választotta ki a Belvároshoz és a Zsolnay negyedhez közeli forgalmas helyszínt, amelyért havonta 160 ezer forintos bérleti díjat fizet a városnak. A bérleti megállapodás részeként a vállalkozó ezen felül összesen 3000 darab ingyenes belépőjegyet biztosít a pécsi önkormányzat részére.

"Arra kértem kollégáimat, hogy dolgozzák ki annak a részleteit, hogy ezeket az ingyenes belépőket maradéktalanul pécsi rászoruló családok kaphassák meg.  Célom, hogy ennek a felajánlásnak köszönhetően azok a hátrányos helyzetű pécsiek is élvezhessék a különleges látványosságot, akik más módon nem juthatnának a városban mindeddig egyedülálló élményhez. A jegyek kiosztásának részleteiről, arról, hogy pontosan kik és milyen módon juthatnak az ingyenes belépőkhöz, a későbbiekben tájékoztatom a pécsieket"

- zárul a kommüniké.

(Címlapkép: Kiefer Béla - Facebook/Péterffy Attila)

Forrás: Pécsi STOP