47 millió forint jutalom csorgott két év alatt a lelkes mohácsi önkormányzati dolgozók zsebébe

2020. szeptember 10. 17:26 2020. szept. 10. 17:26

47 millió 395 ezer forint jutalmat fizettek ki két év alatt, 2018-ban és 2019-ben prémium gyanánt a mohácsi városháza tizenöt dolgozójának, idén pedig további 63 millió forint került volna szétosztásra, ha Csorbai Ferenc le nem állítja a kifizetéseket - írja a Hírklikk.hu.

A portál csütörtöki cikke szerint a jutalomért a városháza munkatársainak normál munkájuk mellett célfeladatokat kellett teljesíteniük. A lap rámutat, a lelkes dolgozók fizetésükön felül két év alatt átlagosan 3,1 millió forintot kaptak.

A kifizetett jutalmak összege 2020 végére meghaladta volna a 110 millió forintot. A cikk szerint a volt mohácsi jegyző, Kovács Mirella, akinek Csorbai Ferenc polgármester július végén, méltatlanságra hivatkozva szüntette meg a munkaviszonyát, idén 63 milliót osztott volna ki a célfeladatokat teljesítő dolgozóknak.

Csorbai viszont leállította a kifizetéseket, miután kiderült, hogy Kovács Mirella a cikk szerint több olyan célfeladatot is kijelölt, ami ügyében már semmi teendő nem volt, lezárt beruházásokhoz kapcsolódott. (A jutalmakat illetően a napokban a hvg.hu is cikkezett Csorbai Ferenc feljelentése kapcsán. Kovács Mirella egyébként politikai hangulatkeltésnek minősítette az ügyet egy másik hírportálnak.)

A célfeladati megbízásos rendszer kapcsán büntetőeljárás van folyamatban, de egy ügyvédi megbízás kapcsán is eljárás indult - jegyzi meg a Hírklikk.hu cikke. Rámutat arra is, hogy a volt mohácsi jegyzőnek több hónapnyi munkabért szavazott meg korábban a képviselő-testület, legutóbb a feloszlatásról döntő, július 6-i ülésen. Kovács Mirella azonban szinte azonnal új munkahelyet talált, a helyi választási iroda élén landolt.
 

(Címlapkép: Pixabay.com)

Forrás: Hírklikk