75 éves korában elhunyt Lusztig Péter, volt országgyűlési képviselő

2021. április 19. 18:22 2021. ápr. 19. 18:22

75 éves korában elhunyt dr. Lusztig Péter, pécsi ügyvéd, volt megyei főkapitány, az MSZP országgyűlési képviselője- írja Népszava.

Lusztig Péter 1946-ban született Hőgyészen, Pécsett érettségizett, tanulmányait Budapesten folytatta a Rendőrtiszti Főiskola hallgatójaként. Később 1981-ben a Pécsi Tudományegyetem Állam- és Jogtudományi Karán szerzett jogi diplomát.

1967-től egészen 1991-ig volt a Belügyminisztérium alkalmazottja: operatív tiszt, alosztályvezető, főkapitány-helyettes, majd a rendszerváltás idején Baranya megyei főkapitány volt. Lusztig Péter 1989 októberében lépett be a Magyar Szocialista Pártba, majd 1994-ben jelölt volt az országgyűlési választásokon, amit a második fordulóban több mint 42 százalékkal meg is nyert. 1995-től az önkormányzati és rendészeti állandó bizottságban dolgozott, majd a rendészeti albizottság elnöke lett. Fontos megemlíteni, hogy az Európai Unióhoz való csatlakozással foglalkozó albizottság tagja is volt a pécsi politikus. Az MSZP- frakcióban az önkormányzati és rendészeti munkacsoport tagja, később pedig a Belügyminisztérium kabinetirodájának munkatársa volt. 

A Népszava teljes nekrológját ide kattintva olvashatja.

Lusztig Péterről az MSZP Pécsi Szervezete is megemlékezett a Facebook-oldalukon:

Személyében egy precíz, éles eszű, intelligens, de szerény embert veszítettünk el, aki rengetegett tett nemcsak Pécsért, hanem az Európai Unióhoz való csatlakozással foglalkozó albizottság tagjaként, hazánk EU-s csatlakozásáért is.

 

 

Forrás: Népszava.hu/MSZP Pécsi Szervezetének Facebook-oldala.