79 jelölt, hat polgármester-aspiráns: ennyien küzdhetnek Pécsen

2019. szeptember 10. 12:43 2019. szept. 10. 12:43

Egyelőre hatan jelentkeztek be polgármesterjelöltnek Pécsen, miközben a 18 egyéni választókörzetben összesen 79 jelölt állhat rajthoz. A számok még változhatnak, ugyanis sokaknál még zajlik az adatfeldolgozás. A Munkáspárt a belvárosban indít jelöltet.

Szeptember 9-én, hétfő délután négy órakor zárult a 2019-es őszi önkormányzati választásra szóló jelöltindítási lehetőség az országban, a helyi választási irodáknak onnantól számolva három napja van, hogy nyilvántartásba vegyék, vagy elutasítsák azokat a jelölteket, akik az utolsó napra hagyták az ajánlásaik leadását (akik hamarabb leadták, azoknál ez már lefutott).

Pécsen a valasztas.hu adatai szerint a 121 400 választópolgár szavazhat október 13-án.

 

Egyelőre hat polgármesterjelölt látszik

Az egy polgármesteri posztra jelen pillanatban hatan jelentkeztek be (az egy MIÉP-es induló visszalépett), ők a következők (névsorrendben):

  • Dr. Kóbor József (LMP, ő képviselőjelöltként is indul a 7-es korzetben, valamint szerepel a pártja kompenzációs listáján)
  • Komáromi István (független, ő a 12-es egyéni választókörzetben is indulni kíván jelöltként))
  • Pap András (független, ő a 7-es körzetben indulna képviselőjelöltként)
  • Péterffy Attila (Mindenki Pécsért Egyesület - jelenleg ő még nincs jogerősen nyilvántartásba véve, Kővári Jánosnak köszönhetően; szerepel az egyesület kompenzációs listáján)
  • Dr. Sándor Zoltán (Mi Hazánk Mozgalom)
  • Vári Attila (Fidesz-KDNP-ÖPE)

 

79-en próbálkoznak a 18 képviselői helyre

A 18 egyéni képviselői körzetben a jelenlegi adatok szerint összesen 79 jelölt indulhat, de a számuk még változhat, ugyanis többeknél még csak most összesítik a leadott ajánlásokat. Páran közülük pedig még nem jogerősen vannak nyilvántartásba véve.

A Mindenki Pécsért Egyesületnek négy ilyen képviselőjelöltje van - ez is Kővári Jánosnak köszönhető, ahogy fentebb már jeleztük -, de az LMP két jelöltje is ugyanezzel a státusszal szerepel egyelőre a valasztas.hu-n.

Bauer János (MIÉP) neve mellett is ez olvasható, ő az a polgármesterjelölt, aki visszalépett és csak képviselőjelöltként méretettné meg magát az 1-es egyéni körzetben. Rajta kívül a Munkáspárt indítana egy képviselőjelöltet - Sugár György - a belvárosi (7-es) körzetben, de az ő nyilvántartásba vétele sem jogerős még.

A Fidesz-KDNP-ÖPE részéről 18 egyéni képviselő indul, viszont a kompenzációs listás jelöltek között nem szerepelnek kormányoldali jelöltek a valasztas.hu-n.

A Mindenki Pécsért Egyesület ugyancsak mind a 18 körzetben indít jelölteket, a kompenzációs listán pedig 21-en szerepelnek. 

Az LMP is mind a 18 körzetben elindítja saját embereit, a kompenzációs listán pedig 11 név szerepel tőlük. A Mi HAzánk Mozgalom is minden körzetben indít jelölteket, viszont ők kompenzációs listát nem állítottak össze.

Forrás: Pécsi STOP