Gigantikus együttgondolkodással lenne polgármester Kővári János

2019. január 3. 16:30 2019. jan. 3. 16:30

Sajtótájékoztatón jelentette be az ÖPE azt a meglepő hírt, hogy elnökükre, Kővári Jánosra bíznák Pécs vezetését, az őszi választások sikeréért pedig pártokon és ideológiákon kívüli összefogást szeretnének.

Az egyesület részéről Vozár Pál alelnök arról beszélt, ügyek és nem zászlók mentén szeretnének politizálni. Elmondta, a 2019-es választásra gyakorlatilag leporolják a 2014-es Élet városa programot, mert az még mindig aktuális.

Vozár szerint olyan vezető kell Pécsnek, aki minden kormánnyal tárgyalóképes, politikai helyzettől függetlenül, ezért kiváló választás Kővári János, aki 2010 és 2014 között a Fidesz-KDNP frakcióban ült mint országgyűlési képviselő. Az alelnök szerint Kővári ráadásul nem csak helyi, hanem országos kapcsolati hálózattal is rendelkezik, ami szintén nem hátrány egy polgármesterjelölt esetén.

- A város súlyos gazdasági helyzete nem tűr további halasztást - ezt már Kővári János mondta. Hangsúlyozta, nem valami ellen, hanem valamiért fognak össze, jelen esetben Pécsért.

A legfontosabb feladatok, hogy megállítsuk a gazdasági elvándorlást, az eddigieknél sokkal nagyobb bizalommal vonjuk be a helyi civil szervezeteket az önkormányzatiságba, és a város vezetésének patrióta gazdaságpolitikát kell folytatni. Ezek azok a pontok, amelyekhez lehet csatlakozni! Én azon leszek az év, választásokig tartó hátralévő idejében minél több emberrel és szervezettel beszéljek, és közösen keressük meg a közös pontokat – tette hozzá.