A baranyai fideszesek még nem büszkélkedtek nyilvánosan az Orbán-randival

2020. január 22. 12:57 2020. jan. 22. 12:57

Január 12-én derült ki, hogy Orbán Viktor miniszterelnök úgymond félideji értekezletet tart a 106 országgyűlési választókerület kormánypárti vezetőivel, hogy áttekintsék, hogyan muzsikáltak helyben a fideszes elgondolások. A négy baranyai elnök egyelőre még nem számolt be nyilvánosan arról, hogy a budai várban jártak volna. 

A hvg.hu cikke szerint januárban eddig közel 40 kormánypárti választókerületi elnök járt Orbán Viktor miniszterelnöknél, hogy úgynevezett félidős konzultációt tartsanak a választókerületekben végzett munkájukról.

A lap több országgyűlési képviselőről számolt be cikkében (Hende Csaba, Manninger Jenő, Tilki Attila, vagy a mostanában elég sok zűrös ügy kapcsán felmerülő Boldog István például) , akik már kitették a látogatásról szóló kampányfotókat a Facebook-oldalukra egy-két magvasnak szánt gondolattal nyakonöntve. 

A Népszava arról írt szerdán, hogy Orbán már le is futtatta a konzultációkat, de a hvg.hu arra hívta fel a figyelmet cikkében, hogy a miniszterelnök szerdán Indonéziába látogat, vagyis gyaníthatóan nem sikerült még pontot tenni a megbeszélésekre.

Arról még a 24.hu írt decemberben, hogy 15-20 választókerületi elnök széke rezeghet a 2018-as országgyűlési és a 2019-es helyhatósági választáson elért eredmények miatt. Egy januári cikkükben pedig arról számoltak be, hogy a baranyai 1-es választókerület élére a politikából 2018-ban kibukott Csizi Péter helyett Őri László került (aki a pécsi alpolgármesteri székből katapultált át a megyei közgyűlés élére). A négy baranyai választókerület közül a két pécsi központú az, ahol nagy arányban nyertek az ellenzékiek ősszel a városok tekintetében, Nagy Csaba körzetében pedig Szigetváron és Szentlőrincen győzött az ellenzék. 

Átnézve a baranyai országgyűlési képviselők hivatalos Facebook-oldalait, egyelőre nem láttuk nyomát annak, hogy Hargitai János, Hoppál Péter, Nagy Csaba vagy Őri László Budán vendégeskedett volna a várban (bár Hoppál Péter a napokban balesetet szenvedett, szóval nála érthető lenne a hiányzás). Hogy ki kapja meg a politikai selyemzsinórt, az még egyelőre nem nyilvános.

 

Szerző: V.G.

Forrás: Pécsi STOP/hvg.hu