A borászok és az autószerelők is parázhatnak most a NAV-tól

2019. október 23. 13:25 2019. okt. 23. 13:25

Az október 23-mal kettévágott hét második felében sem tétlenkednek a Nemzeti Adó- és Vámhivatal munkatársai: Komlón, Siklóson, Pécsett és Villányban is megszaporodnak a pénzügyi nyomozók.

A NAV tájékoztatása szerint a baranyai munkatársak október 24. és 27. között Komlón az autószerelőket és a húsboltokat, Siklóson a dohányboltokat, Villányban a bortermelőket, Pécsett pedig az élelmiszerboltokat és a sportszolgáltatókat ellenőrzik.

Ez természetesen nem minden. Mint figyelmeztetnek, a számla- és nyugtaadás, az alkalmazottak bejelentésének, az áruk eredetének, valamint az online pénztárgépek használatának vizsgálatán túl, forgalomszámlálásra is sor kerülhet.

Somogyban és Tolnában is ellenőriznek

Az adótraffipax szerint a szomszédos megyékben sem tétlenkednek a NAV-osok. Somogyban az év 43-44. hetében, azaz most és jövő héten a szolgáltatói szektor kerül górcső alá. Vizsgálatok várhatóaka különböző javításokkal foglalkozó szervizeknél, a kulcsmásolóknál, valamint a tisztítással foglalkozó vállalkozásoknál. A NAV munkatárai ellenőrzik továbbá a virágkereskedőket, a mécses árusokat az  üzletekben és a kitelepüléseken a megye teljes területén. 

Tolnában a koszorú-, virág- és ajándékárusokra mennek a revizorok, vizsgálva a nyugta- és számlaadást, a foglalkoztatás szabályszerűségét, az árukészletek eredetét, valamint az online pénztárgép használatához kapcsolódó kötelezettségek teljesítését. Csütörtökön Tamásiban, pénteken pedig Pakson tűnhetnek fel a NAV-osok.
 

Forrás: Pécsi STOP