A buszok is kerülnek, megállók maradnak ki szerdától a Nagy Imre út felújítása miatt

2020. május 26. 10:48 2020. máj. 26. 10:48

Május 27-én délelőtt felújítási munka kezdődik a Nagy Imre út Keszüi út és Maléter Pál út közötti szakaszán, a munkálatok két ütember bontva, másfél-másfél hónapig tartanak majd a tervek szerint. Az útszakaszon félpályán haladhat a forgalom Uránváros irányába, ezért a Tüke Busz figyelmeztet, az autóbuszok terelőútvonalon közlekednek a folytatásban.

A Nagy Imre út környezetében kerékpárút építésére, valamint a Nagy Imre út Maléter Pál úti és a Keszüi úti csomópontja közötti útszakasz fejlesztésére a város közel 325 millió forintot nyert pályázaton - írta korábban a Pécsma.hu az önkormányzat tájékoztatása nyomán.

A cikk szerint a projekt keretében közel másfél kilométer új kerékpáros útvonalat alakítanak ki a Maléter Pál úti csomóponttól az EXPO Centernél lévő csomópontig. A közúti közösségi közlekedés műszaki fenntarthatósága érdekében szükséges Nagy Imre úti út felújítása is, mely a cikk szerint szintén a projekt része. A Nagy Imre út Maléter Pál úti és Keszüi úti csomópontja közötti körülbelül 550 méter hosszú szakasz fejlesztésére kerül sor.

A fejlesztések során a teljes útpálya kopórétege megújul, áthelyezik a nyomtávban található víznyelőaknákat, valamint a kerékpáros fejlesztésekhez kapcsolódva új biztonságos kerékpáros átvezetések készülnek. A útburkolat-felújítás első ütemében a kivitelezési munkálatok miatt a Keszüi úti körforgalom és a Maléter Pál úti csomópont között május 26-tól lezárták félpályán a Nagy Imre utat, az átmenő forgalmat egyirányúsították. A kivitelezési munkálatok a lezárt szakaszon 2020. május 27-én reggel kezdődnek meg.

Fontos számolni azzal, hogy az áthaladás kizárólag a Maléter Pál út irányából a Megyeri út felé haladóknak lesz biztosított, a Megyeri út irányából érkezőket a Varsány utca irányába terelik a Keszüi út – Varsány utca – Maléter Pát út vonalon. A Nagy Imre út – Melinda utca, Nagy Imre út – Sarolta utca, Nagy Imre út – Gyöngyös utca útcsatlakozásokban időszakosan korlátozásokra lehet számítani.

 A tervezett korlátozások során a Nagy Imre út nyugati oldalán lévő Sarolta utca nevű buszmegállót felújítják, melyet ideiglenesen ismét a Lahti utcai megállóhoz helyeznek át. A Nagy Imre út keleti oldalán lévő buszmegállók változatlanul üzemelni fognak. A Nagy Imre út keleti oldali taxidrosztját az építés ideje alatt áthelyezik a Maléter Pál úttal párhuzamos belső útra.

Menetrend-változás a felújítás miatt 

A Tüke Busz Zrt. honlapján hívja fel a figyelmet, hogy a munkálatok miatt a buszok is terelőútvonalon közlekednek.

1-es és 55-ös vonal Krisztina tér irányába: a Nagy Imre út megállóig eredeti útvonal, majd Keszüi út – Varsány utca – Maléter Pál út. A Krisztina tér megállótól újra eredeti útvonal.
Kimaradó megálló: Sarolta utca (Csontváry utca felé), Lahti utca.

3-as és 103-as vonal Kertváros irányába: a Bogár utca megállóig eredeti útvonal, majd Melinda utcai körforgalom – Keszüi út – Varsány utca – Maléter Pál út. A Lahti utca megállótól eredeti útvonal.
Kimaradó megálló: Sarolta utca (Csontváry utca felé).

130-as vonal Kertváros irányába: a Nagy Imre út megállóig eredeti útvonal, majd Keszüi út – Varsány utca – Maléter Pál út. A Lahti utca megállótól újra eredeti útvonal.
Kimaradó megálló: Sarolta utca (Csontváry utca felé).

973-as vonal Malomvölgyi út irányába: a Bogár utcáig eredeti útvonal, majd Melinda utcai körforgalom – Keszüi út – Varsány utca – Maléter Pál út. A Krisztina tér megállótól újra eredeti útvonal.
Kimaradó megálló: Sarolta utca (Csontváry utca felé), Lahti utca.

Forrás: Pécsma.hu/Pécsi STOP