A Civilek a Mecsekért Mozgalom és a Fidelitas közösen rendelhetett lejárató szórólapokat

2019. október 2. 16:10 2019. okt. 2. 16:10

A Pécsi STOP úgy tudja: hamarosan a Civilek a Mecsekért Mozgalom 70 ezer (!) lejárató szórólappal küldi meg Pécset, a téma a faégetés. Információink szerint nem csak ugyanitt készült a Fidelitas szintén az ellenzéki összefogásról és polgármesterjelöltjéről hazudozó szórólapja további több tízezer példánya, de még ugyanaz az ember is rendelhette meg mindkettőt. Ennyi jutott civilségből, függetlenségből és gerincből. 

A Pécsi STOP úgy értesült: nem ért még véget az ellenzéki összefogást ekéző szórólapcunami. Hamarosan újabbak lephetik el a pécsi postaládákat.

A Civilek a Mecsekért Mozgalom információink szerint 70 ezer példányban tolja tovább a „Péterffy Attila elégette a Mecseket” talicskát, de utánpótlást kap a Fidelitas rendkívül nívós szórólapja is. Ezen egyebek mellett azt hazudják majd, hogy Péterffy 

  • Gyurcsány helyi helytartója
  • migránsokat telepítene üres pécsi épületekbe (amit egy hasonló szórólap szerint 2018 tavaszán Mellár Tamás is piszkosul tervezett, de az Istennek se jött össze neki)
  • polgármesterként nem a pécsieket, hanem balliberális erőket szolgálna.

 

A bődületes szennyel nem csak az a baj, hogy jelentős mértékben táplálkozik a fideszes városvezetés fideszes oligarchákat kiszolgáló tíz évéből és azt vetíti ki az ellenzéki szövetség jelöltjére.

Hanem az, hogy információink szerint a szórólapok nem csak ugyanabban a nyomdában készülnek, de még a megrendelőjük is ugyanaz a személy lehetett. Ami egy magát függetlennek beállító civil szervezet és egy párt ifjúsági mozgalma esetében szinte természetes. Magyarországon és Pécsen.

Lapunk Vicze Csillához, a CMM (a pécsi fideszes önkormányzattal havi 40 ezerért leszerződött) szóvivőjéhez fordul. Arra várjuk a válaszát, hogy évente mennyi pénzből gazdálkodik a szervezet, miből finanszírozzák a 70 ezer szórólap nyomtatását, ki fogja őket teríteni és ki volt az ember, aki megrendelte legyártásukat.

A Fidelitas pécsi szervezetétől nem kérdezünk semmit, mert minek, (az országos szervezetet nemrég kerestük más témában, de azon kívül, hogy a türelmünket kérték, érdemi válasszal azóta sem szolgáltak). Róluk elég annyit tudni, hogy az előző szériás, Péterffyt és a pécsi ellenzéki összefogást ekéző plakátsorozat sarkán feltüntetett Sport szelet logóját egyetlen laza mozdulattal egyszerűen ellopták.

A csokoládégyár ugyan nem tapsolt, de rendkívül visszafogottan nyilatkozott, pert nem indítanak, inkább csendben bíznak a jogsértés megszüntetésében. Örülhetnek: a következő körös szórólapokon már nem lesz ott a lopott logó. Tőlünk nyugatabbra komplett pártokat szántanak be ennél kevesebbért ilyen módon hírbe hozott és legalábbis erkölcsileg megkárosított cégek. 
 

Szerző: Barabás Béla

Forrás: Pécsi STOP