A fideszes álhírgyár legújabb termése: apokalipszis, most, rögtön – komor és fake hírek

2022. május 24. 16:40 2022. máj. 24. 16:40

A Pécs Jövője Frakciószövetség minden héten összegyűjti az előző héten a kormányközeli lapok által megírt hazugságokat és elmondja, hogy valójában mi is az igazság. Ez most sincs másképp, szerkesztőségünknek megküldték a legfrissebb "terméseket".

Túltolhatták a NER tollnokai és politikusai a nyomasztó, sötét jövőképet festő filmeket a múlt héten. Legalábbis erről árulkodnak a 20. hét komor és vitatható tartalmú termései. Álhírek és csúsztatások következnek - kezdik a közleményüket.

 

„Elképzelhető, hogy az árusok jó része nem költözik át az új vásárcsarnokba” címmel közölt posztapokaliptikus víziót a KESMA baranyai üdvöskéje. Van itt minden: borongós jövőkép, bosszútól és (már megint) kevés parkolóhelytől rettegés, a kesergésből Kővári János is kivette a részét, pedig szeret (tévesen) úgy emlékezni az új vásárcsarnokra, mint saját szellemi termékére.

Ezzel szemben a valóság az, hogy a pécsi önkormányzat és érintett cégei csaknem másfél éve egyeztetnek a jelenlegi csarnok bérlőivel, mostanra 90 százalékuk alá is írta az előbérleti szerződést. Az új szerződések a korábbiakkal ellentétben egységesek lesznek, a feltételek megegyeznek minden bérlő esetében. A fenti szontyolodós borúlátásnak ellentmond az is, hogy a 184 asztalból 150 már elkelt, a többit pedig mindenképpen alkalmi árusoknak szánták.

Az aquapark ügyében is Mad Max filmekbe illő sovány-savanyú képet fest a NER pécsi médiafölényét busás közpénzből biztosító lap. A helyzet szerintük annyira rossz, hogy a város polgármestere már nem is beszél a fejlesztésről.

A valósággal hamarosan jelentkezünk, addig egy kis türelmet kérünk.

„Visszalépést hozott a két és fél évvel ezelőtti baloldali fordulat a megyeszékhelyeken” közölt ugyancsak apokaliptikus összeállítást a Magyar Nemzet, és hozták le kötelezően a NER-hez hű megyei lapok. Az írás lényege röviden: az ellenzéki vezetésű városokban nem csak hogy nem jó semmi, de igazából minden nagyon rossz. A valóságot fekete festékbe mártott hegesztőszemüvegen keresztül (nem) vizsgáló cikk épp csak odáig nem jut el, hogy az ellenzéki városok elsivatagosodott főterén már élet-halál harc folyik az utolsó mutáns gyíkok húsáért. Nem meglepő módon a megszólalók minden városban a fideszes ellenzék szellemi vezetői. Pécsett Csizmadia Péter képviselte a hitelességet, aki szerint

  • „a leköszönő fideszes vezetés egy takarékos, konszolidált költségvetést hagyott örökül”
  • a helyi gazdaság „rekordösszegű helyi adóbevételhez juttatta az önkormányzatot”
  • Pécs mostani vezetői „mindössze az előző vezetés alatt indított beruházásokat adják át.”

A valóság ezzel szemben, a teljesség igénye nélkül az, hogy

  • A korábbi, kiskorúsított fideszes vezetés egy morálisan és anyagilag kizsigerelt várost hagyott hátra, egyebek mellett 8,5 milliárd forint törlesztendő kormányzati segély örökségével.
  • A kormány rekordösszegű adóbevételtől és egyéb forrásoktól fosztotta meg az önkormányzatot a COVID éveiben, amit eddig csak kis részben kompenzált.
  • Pécs mostani vezetői több, az előző városvezetés idején megrekedt, tetszhalott fejlesztést támasztottak fel, a pécsiek igényeivel egyeztetve.

 

Még mindig a KESMA – „8,5 milliárdos hitelt vettek fel Péterffyék” címmel közvetítették a pécsi közgyűlés legutóbbi ülését. Nehéz lenne belőle erős mondatokat kiemelni, minden szava csillogó üveggyöngyként gördül a mit sem sejtő olvasó elé.

Aki a NER valóságával szemben álló, de legalábbis sokkal árnyaltabb valóságra is kíváncsi, annak az alábbi tudósítást tudjuk javasolni.

A sort még hosszan lehetne folytatni. Ráébredtek például a NER propagandistái is, hogy a volt pécsi kispiac ügylete botrányosra sikeredett, bár azt kényszeresen és tévesen a korábbi, baloldali vezetéshez próbálják kötni.

A sort még lehetne folytatni, de az már a befogadhatóság rovására menne, ezért a következő gyűjtéssel jövő héten jelentkezünk.

 

 

Forrás: Pécs Jövője Frakciószövetség