A helyi termelőket segíti a város és az Agrárkamara

2021. január 14. 17:42 2021. jan. 14. 17:42

Január 22-ig lehet kitölteni azt az online kérdőívet, amely a pécsi önkormányzat kezdeményezésére az Agrárkamara közreműködésével készült, és kimondottan a helyi és környékbeli kistermelőket szólítja meg.

Közös kérdőívvel fordult Pécs önkormányzata és a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara a helyi és környékbeli termelőkhöz.  Olyan pécsi, Pécs környéki termelők (őstermelők, mezőgazdasági vállalkozók, családi gazdaságok stb.) válaszait várják, akik termékeiket már most pécsi piacokon értékesítik, vagy a jövőben tervezik, hogy megjelennek azokon.

 

Varga Péter, a pécsi önkormányzat Gazdaságfejlesztési Főosztályának vezetője elmondta: a felmérés célja, hogy a város megismerje a termelők nehézségeit és korlátait a piacra jutással kapcsolatban. A kérdőív egyik fő feladata a szállítással, tárolással, személyzettel, reklámmal, adminisztrációval kapcsolatos problémák beazonosítása.

 

Ruzsa Csaba, Pécs gazdaságért felelős alpolgármestere emlékeztetett arra, hogy az önkormányzat több hasonló akciót is indított 2020-ban és 2021-ben. Kérdőívvel fordult a város a pécsi cégekhez a koronavírus okozta problémák feltérképezése érdekében, és lehetséges fejlesztési irányokkal kapcsolatban is megkeresett vállalkozásokat. – Most a kistermelőknek igyekszünk segíteni – mondta az alpolgármester. - A kitöltött kérdőívek segíthetik a várost a jövőbeni, helyi termelők helyzetét javító fejlesztési elképzelések kidolgozásában. Azt szeretnénk, ha az ő véleményük is beépülne a város fejlesztési programjába.

 

A kérdőívet január 22-ig lehet kitölteni, és az alábbi linken érhető el:

 

Termelők igényeinek felmérése (google.com)