A járványhelyzet miatt jövőre halasztják az új pécsi parkolási rendszer bevezetését

2020. június 19. 15:46 2020. jún. 19. 15:46

Betett a járványhelyzet az új pécsi parkolási koncepciónak, ezért annak bevezetését az önkormányzat 2021. elejére halasztja. A városvezetés szerint a kormány által elrendelt, és július 1-ig tartó ingyenes parkolás hátrányt okozott azoknak a pécsieknek, akiknek parkolóbérletük van. A kompenzálásra csak akkor látnak esélyt a városházán, ha a kormány a kiesett parkolóbevételeket kompenzálja.

Közleményt adott a pécsi önkormányzat június 19-én, pénteken délután a parkolás kapcsán. 

A kommüniké szerint a választási kampány alatt tett ígéretet a mostani városvezetés, hogy felülvizsgálják a pécsi kedvezményes parkolóbérletek és behajtási engedélyek rendszerét. Ez meg is történt, az új struktúra is elkészült, ám a járványhelyzet miatt a társadalmi egyeztetésre nem volt lehetőség, a bevezetést ezért az önkormányzat 2021. elejére halasztja. 

Pécs önkormányzata a választási kampány során tett vállalásának megfelelően felülvizsgálta a kedvezményes parkolóbérletek és behajtási engedélyek rendszerét. Az új struktúra elkészült, de a koronavírus járvány miatt annak társadalmi egyeztetésére nem volt lehetőség, bevezetését ezért az önkormányzat 2021. elejére halasztja.

A közlés szerint emiatt az idei év második felében a Biokom Nonprofit Kft. ugyanazon szempontok alapján, ugyanazon feltételekkel adja ki a féléves parkolási bérleteket és engedélyeket, mint az előző félévben - és az igénylésük is ugyanúgy zajlik majd, mint az előző félévben.

"A járványügyi veszélyhelyzet kapcsán egy kormányrendeletben országosan elrendelt várakozási díjmentesség hátrányosan érintette a parkolóbérletet vásárló pécsieket. A veszélyhelyzet előtt megváltott parkolóbérletek időarányos részének megtérítésére később nyílhat lehetőség. Abban az esetben, ha az önkormányzat ingyenes parkolás miatt kiesett bevételeit a döntést meghozó kormány kompenzálni fogja"

- áll a közleményben.

 

Címlapi kép: Pécsi STOP

Forrás: Pécsi STOP