A Jobbik, a DK és az MSZP is támogatja Csorbaiékat a mohácsi időközi választáson

2020. augusztus 29. 17:42 2020. aug. 29. 17:42

Közös közleményt adott ki szombaton Schwarz-Kiefer Patrik (Jobbik), Szarkándi Lajosné (DK) és Szakács László  (MSZP), melyben kijelentették, üdvözlik, hogy a civilekből összeálló mohácsi Változást Akarók Nemzedéke Egyesület Csorbai Ferencet kérte fel polgármesterjelöltnek a szeptemberi időközi választás kapcsán, egyúttal támogatják az egyesület jelöltjeit a voksoláson.

Szeptember 27-én időközi választást tartanak Mohácson, miután a fideszes többségű testület feloszlatta magát. A kormánypárti oldal egyébként 2019 ősze óta az oszlatás mellett volt, azért, mert az MSZP-s Csorbai Ferenc Szekó József fideszes polgármester halála miatt, egyindulós versenyben húzta be a városvezetői pozíciót. A kormányoldal Pávkovics Gábort, a testület feloszlatása előtt Fidesz-KDNP-s alpolgármestert futtatja a polgármesterségért, korábbi sajtóhírek szerint Szekó József lánya is megméretteti magát képviselőjelöltként.

Ellenzéki oldalon egy, önmeghatározásuk szerint országos politikától mentes helyi civil szervezet alakult Változást Akarók Nemzedéke (VAN) néven, elnöke az a dr. Szigeti József, akit Csorbai Ferenc alpolgármesternek szeretett volna, a helyi Fidesz viszont megtorpedózta ezt.

Ez az ernyőszervezet fogná össze a városban aktív ellenzéki pártok és a civilek jelöltjeit a szeptemberi választáson. A VAN felkérte Csorbai Ferencet polgármesterjelöltnek, aki erre igent mondott, a szervezet nemrég jelöltjeit is bemutatta.

Néhány napja a valasztas.hu-ra hivatkozva írtuk meg, hogy egyelőre három polgármester-jelöltet vettek jogerősen nyilvántartásba, Bernáth Csilla (Mi Hazánk Mozgalom), Csorbai Ferenc (VAN Közéleti Egyesület) és Pávkovics Gábor (Fidesz-KDNP) verseng a pozícióért. 

"Együtt győzni fogunk!"

Augusztus 29-én, szombaton Schwarcz-Kiefer Patrik jobbikos, illetve Szarkándi Lajosné DK-s Baranya megyei önkormányzati képviselő, valamint Szakács László, az MSZP parlamenti képviselője közös közleményt adott ki a közelgő mohácsi választás kapcsán. 

"Úgy gondoljuk, hogy egy város jövőjét meghatározó kérdéseket a városban élőknek kell eldöntenie, nem a budapesti pártirodákban. Ezért örömmel fogadtuk, hogy a Változást Akarók Nemzedéke Egyesület (VAN) helyi civilekből összeálló csapata Csorbai Ferenc mögé állt, aki az elmúlt időszakban bizonyította, hogy egy cél vezérli, a mohácsi polgárok megalkuvást nem ismerő szolgálata"

- írták. 

"2019. októbere megmutatta, hogy milyen erőt jelent, ha az ellenzéki pártok és civil szereplők összefognak, és ez Mohács esetében sincs másképpen, ahol szintén az a célunk, hogy egy olyan városvezetés álljon fel, amit nem az önös érdekek vezérelnek, hanem Mohács városának fejlesztése és a mohácsi polgárok érdekeiért dolgozik. Ezért döntött úgy a DK, a Jobbik és az MSZP, hogy támogatják a Változást Akarók Nemzedéke Közéleti Egyesület jelöltjeit a 2020. szeptember 27-i időközi választásokon. Együtt győzni fogunk!"

- zárul a közlemény.

(Címlapkép: Facebook/Csorbai Ferenc)
 

Forrás: Pécsi STOP