A klímaváltozás politikai és társadalmi hatásairól konferenciáznak Pécsett

2019. november 26. 16:14 2019. nov. 26. 16:14

"A klímaváltozás politikai, gazdasági és társadalmi hatásairól; Tények – hatások – tennivalók; A bodai atomtemető" címmel tartanak konferenciát csütörtökön Pécsett a Szociális Demokráciáért Intézet, az Európai Progresszív Tanulmányok Központjának (FEPS) és a baranya MSZP szervezésében.

Az eseményt FEPS – Európai Progresszív Tanulmányok Alapítvány – progresszív politikai alapítvány és platform, az Európai Parlament alapította az EU szociáldemokrata és szocialista pártjainak részvételével. Fő célja, hogy új gondolkodásmódra ösztönözzön kutatások, párbeszéd, interaktív nyilvános rendezvények és publikációk révén. Szorosan együttműködik progresszív és szociáldemokrata szervezetekkel, különösen nemzeti alapítványokkal és agytrösztökkel Európában és világszerte.

A november 28-i, 13 órakor kezdődő konferenciának a Vasutas Művelődési Ház ad otthont. Felszólal többek között Tóth Bertalan, az MSZP elnöke, aki a klímaváltozás politikai hatásai járja körül. 

Szót kap Szakács László szocialista országgyűlési képviselő is, aki arról értekezik majd, hogy miként érinti Baranyát a klímaváltozás. Az Energiaklub részéről Mátyás Esztertől is várható egy felszólalás "Pécs az atomenergia piszkos végén" - címmel, dr. Kóbor József biofizikus, LMP-s önkormányzati képviselő pedig arról fog beszélni, hogy mit lehet kezdeni a nukleáris hulladékkal.

A program szerint a fentiek mellett szó lesz még a klímavészhelyzetről, a klímaigazságosságról, valamint a városi klímaadaptációról is. További részletek az esemény Facebook-oldalán, a programban.

Forrás: Pécsi STOP