A közpénzből fizetett Vicze Csilla megint Péterffy miatt aggódik

2019. november 3. 11:45 2019. nov. 3. 11:45

Ezúttal a Mandiner hasábjait aggódta tele Vicze Csilla, akit a korábbi fideszes önkormányzat támogatott, hogy Péterffy Attila újdonsült polgármester vajon a pécsiek, vagy a multik érdekeit fogja-e szolgálni?

A Mandinernek aggódott az egykor ÖPE-s városházi képviselő, a Civilek a Mecsekért Mozgalom szóvivője, Vicze Csilla Péterffy Attila új polgármester kapcsán. 

Mint ismert, Vicze Csillával az akkor még a fideszes többség által vezetett pécsi önkormányzat havi 40 ezer forintra szerződött 2017. április 1. és 2019. szeptember 30. között, miközben Vicze többször is a baráti sajtóban támadta Péterffyt, mert hogy szerinte "felégette" a mecseki erdőket.

Vicze a Mandiner cikke szerint tarvágásokat, 3 millió tonna elégetett fát, civil kontroll hiányát és egyebeket emlegetett, majd pedig feltette a nagy kérdést:

Hogyan bízzunk abban a Péterffy Attilában, aki ezeket a lépéseket a civilek küzdelmei ellenére megtette? Hogyan bízzunk abban, hogy az új polgármester a város érdekeit fogja képviselni, és nem a multik érdekeit?

- mert hogy Péterffy 2008 és 2015 között a francia tulajdonosi háttérrel bíró Veolia-csoporthoz tartozó pécsi hőerőművet igazgatta.

Az önkormányzati választás hajrájában egyébként az elvileg nagyon civil Civilek a Mecsekért Mozgalom nyomtatott Péterffyt lejáratni igyekvő szórólapokat, amik eléggé hasonlítottak a korábbi Fidelitas-szórólapokra is.

Az új pécsi polgármester egyébiránt még a nyáron, polgármesterjelöltként tartott egy sajtótájékoztatót, amelyen számokkal cáfolta az ellene felhozott vádakat.

Forrás: Pécsi STOP