A Ledina Kerámia mögött egykoron sejtett befektetőt körözi a rendőrség

2019. december 2. 15:49 2019. dec. 2. 15:49

Költségvetési csalás gyanúja miatt elfogatóparancsot adott ki a rendőrség Balogh Sándor, aki a Zsolnay Porcelánmanufaktúra ellen létrehozott Ledina Kerámia Kft. körül is érdekelt volt.

A rendőrség körözéssel foglalkozó aloldalán található egy elfogatóparancs, amit egy bizonyos Balogh Sándor ellen adtak ki költségvetési csalás bűntett gyanúja miatt.

A körözést a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) Észak-magyarországi Bűnügyi Igazgatóság Heves Megyei Vizsgálati  Osztálya adta ki, magát a körözést pedig a Szerencsi Rendőrkapitányság végzi, mert a férfi szerencsi születésű.

A fotón látható személy az a férfi, akiről még a G7 gazdasági lap írt tavaly annak kapcsán, hogy az akkor frissében kinevezett nemzeti vagyon kezeléséért felelős tárca nélküli miniszter - Bártfai-Mager Andrea - volt férje volt, és több bedőlt cég is köthető a nevéhez. A vizes világbajnokság körüli furcsa ügyekben is szerepelt a férfi sajtóhírek szerint.

Az Átlátszó tavaly júliusi cikke szerint a Pécsen a Zsolnay Porcelánmanufaktúra ellenében az önkormányzat által létrehozott, majd eladott és többszörös tulajdonosváltáson átesett Ledina Kerámia Kft. utolsó tulajdonosai közt Balogh Sándor is megtalálható volt cégbirtokláson keresztül.

 

 
 
Forrás: Pécsi STOP