"A megoldjuk okosba'-korszak véget ér" - elindult a pécsi ellenzéki összefogás kampánya

2019. augusztus 18. 11:18 2019. aug. 18. 11:18

A napokban befejeződött Mindenki Pécsért Egyesület 18 képviselőjelöltjének bemutatása, ezután közös kampányba fog az ellenzéki szerveződés. Ennek apropóján tartottak sajtótájékoztatót a pártok vasárnap délelőtt a pécsi vásárban, hangsúlyozva, elfogadták Péterffy Attila független polgármesterjelölt szakmai programját, egyetértenek vele, és azért fognak dolgozni, hogy az megvalósuljon.

- Elegem volt abból, hogy 10 éven keresztül hiába vártuk, hogy elinduljon valamerre a város, élhetőség, közlekedés, oktatás területén - kezdte a felszólalások sorát a 6-os körzetben induló Horváth "Petőfi" Tamás". Szavai szerint itt az ideje a változásnak, ezért jött létre a Mindenki Pécsért Egyesület, és mint alapítótag, szeretné magát megmérettetni az őszi voksoláson.

- Kemény munka van mögöttünk, hogy a hét szervezet - a Mindenki Pécsért Egyesület, a Forum Sopianae Egyesület, a DK, a Jobbik, az MSZP, a Párbeszéd és a Momentum - kialakítsa azt az együttműködést, mely mentén, Péterffy Attila mögött elkezdheti a közös munkát Pécs jövőjéért és demokratizálódásáért - fogalmazott Bognár Szilvia, az ellenzéki ernyőszervezet 16-os körzetben induló jelöltje.

Elindult a Mindenki Pécsért Egyesület kampánya (fotó: Pécsi STOP)

A 14-es körzetben induló Schmuck Roland szerint ez az összefogás nem csak a szervezetek közötti együttműködés, hanem egy programnak, Péterffy Attila programjának a támogatása. Szavai szerint az 54 oldalas dokumentum komoly szakmai program, minden olyan problémára választ próbál adni, ami felmerül a városban, legyen szó gazdaságfejlesztésről, turizmusról, zöld és okos Pécsről, az egyetemről vagy a közbiztonságról. Ezt a programot minden résztvevő szervezet támogatja, széles körű felméréssel készült, az összefogás alapdokumentuma. Schmuck hozzátette, a programmal kapcsolatos javaslatokat szívesen meghallgatja Péterffy Attila, ha valakinek észrevétele van ezzel kapcsolatban, ossza meg bátran.

Mutatjuk, ki ki ellen indul Pécsen az önkormányzati választáson

Mind a kormányoldal, mind pedig a közösen induló ellenzéki szövetség nyilvánosságra hozta már, hogy a 18 pécsi egyéni választókörzetekben kiket indítanak képviselőjelöltekként, így már látszanak az erővonalak. Az LMP és a Mi Hazánk is bejelentette, hogy minden körzetben indulni fognak, de egyelőre még nincsen kész névsoruk.

Az 5-ös körzetben induló Topán László szerint megvalósult Pécsett az ellenzéki pártok széleskörű együttműködése. A Momentum jelöltjeinek nevében kijelenti, elfogadták és támogatják Péterffy programját, hozzátéve, hogy pozitív kampánnyal mutatják meg a pécsieknek, hogy a városnak van jövője. - A mi szemünkben a választók nem naiv szavazógépek, a képviselőjelöltjeinket sem gombnyomogatónak küldjük a közgyűlésbe. Célunk, hogy visszaadjuk a pécsieknek a várost, az önbecsülést, a megoldjuk okosba korszak véget ér - fogalmazott.

Elindult a Mindenki Pécsért Egyesület kampánya (fotó: Pécsi STOP)


- Hosszú hónapok egyeztetése után kialakult az a választási program, mely alkalmat ad a városnak, hogy megforduljon a lejtmenetből - ezt már Gyimesi Gábor, a Jobbik Baranya Megyei igazgatója (ő nem indul körzetben, pártja részéről Fogarasi Gábor képviselteti magát a Mindenki Pécsért Egyesület színeiben a 17-es körzetben). Gyimesi szerint mindenki megtapasztalhatta, hogy Pécsett mekkora problémák vannak, reméli, hogy a diktatórikus rendszerből sikerül átlépni egy demokratikus rendszerbe, melyben a pécsi összefogás mintájára több párt egyeztet, a pécsiek, a közösség és a civilek beleszólásával együtt. Hozzátette: mindenben transzparenciát szeretnének, továbbá, hogy a Pécsért aggódó szakértőknek legyen meg a lehetőségük a beleszólásra.
 

Forrás: Pécsi STOP