A Mi Hazánk utcai bűncselekményhez hasonlította a Pécs Pride-ot

2021. szeptember 21. 17:25 2021. szept. 21. 17:25

Amint arról a Pécsi STOP is beszámolt a Mi Hazánk Mozgalom tegnap délután közölte, hogy feljelentést tesznek a Pécs Pride szervezői ellen, mert a rendezvényen gyerekeket is láttak. Az ügyben sajtótájékoztatót tartott ma Lantos János, a Mi Hazánk országgyűlési képviselőjelöltje, a történtekről az Országos Rendőr-főkapitányság előtt, Budapesten, a Teve utcában beszélt. 

A helyszínen ott volt a 444 is, akik videóra is vették Lantos szavait, aki többek között azt mondta: "számukra az sem baj, ha a szülőket is kivizsgálják a rendőrök." Merthogy azt maga Lantos is elismeri, hogy ezek a gyermekek a szüleikkel érkeztek a rendezvényre. A Pécsi STOP legfrissebb híreit itt találod! 

A 444 riportere ennek apropóján fel is tette a kérdést, hogy a Mi Hazánk politikusának, vagy igazából bárki másnak mégis mi köze van hozzá, hogy ki hova viszi a gyerekét. Lantos szerint ez nem ilyen egyszerű, állítása szerint a törvényben (melegellenes törvény) le van írva, hogy egy homoszexualitást népszerűsítő propaganda rendezvényen nem lehetnek gyerekek. 

Lantos válaszában azt mondta a riporternek, ha ön bűncselekményt lát az utcán, akkor azt kötelessége bejelenteni  hatóságnak, azaz a politikus egy utcán történő bűncselekményhez hasonlította a békés Pride felvonulást. 

A felvétel egyébként itt nézhető vissza: 

 

 

Néhány érdekesség azért még elhangzik, mint hogy Lantos szerint egy gyermek lelkivilága sokkal képlékenyebb, mint egy felnőtté, éppen ezért elég az, hogy ha a normalitástól eltérőt lát. 

Na, most ez csak azért érdekes, mert akkor Lantos úrnak vajon mi lehet a véleménye a mihazánkos ellentüntetésen elhangzottakról, mert ott például ilyen gyöngyszemek röpködtek, mint hogy:  "Vonulgassanak csak rendőrök nélkül, aztán meglátjuk." 

Továbbá Tyirityán Zsolt is felszólalt, s aki elmondta, a Pride-ellenes plakátok miatt tanúként hallgatta meg a rendőrség. Az ügyről itt a Pécsi STOP oldalán is beszámoltunk, mint megírtuk a városban megjelentek a gyűlöletkeltő feliratok, melyek a mihazánkos ifjakhoz köthetők, a történtek miatt Péterffy Attila feljelentést tett ismeretlen tettes ellen. Tyirityán a felszólalásában üvöltve közölte, hogy ő bizony kiáll a matricák szövege mellett, továbbá hangosan sértegette a polgármestert is. 

Sőt a A Pécsma tudósítója is hallott néhány cifra gondolatot, úgy mint: a magyar lányok cigányokkal és külföldiekkel járnak, mert a magyar férfiakat impotenssé tette az lmbtq-propaganda; vagy: „Üvöltsük a pofájukba, hogy elmebeteg deviánsok vagytok, a deviáns, buzeráns majmok helyett mi legyünk a példa a gyermekek előtt!”

A Pécsma tudósítója továbbá azt is hallotta és ezt az egyik olvasónk is megerősítette, hogy az ellentüntetés egyik résztvevője szégyennek nevezte, hogy ilyen kevesen jöttek el a rendezvényre. 

Éppen ezért joggal merül fel a kérdés, hogy pontosan mi is sérti a gyermekek képlékeny lelkivilágát, mert a békés felvonulás - amin a Pécsi STOP is ott volt - gyanúsan kevésbé, mint a mihazánkos ifjak üvöltözése, szitkozódása és buzeráns majmozása. A Pécsi STOP legfrissebb híreit itt találod! 

Címlapkép: Illusztráció, Freepik