A Mindenki Pécsért Egyesület jelöltje azt kéri, ne rongálják fideszes ellenfele plakátjait

2019. október 5. 10:25 2019. okt. 5. 10:25

Körzetbejárást tartott Pokorádi Gábor, a Mindenki Pécsért Egyesület 18-as választókörzetben induló jelöltje, mely során azt látta, hogy megrongálták ellenfele plakátjait. Ennek kapcsán olyat posztolt, amitől egy pillanatra Nyugat-Európában éreztük magunkat.

Pokorádi, aki Pécsett született, de Londonban csinált sikeres vállalkozói karriert (szakmai vezetése alatt jött létre London első magyar tulajdonú és túlnyomó többségében magyar orvosokból álló fogászati klinikája 2008-ban, melyet azóta is sikeresen üzemeltet), csütörtökön tartott terepfelmérést a körzetben, pénteken pedig plakátolt. Ennek során látta, hogy a Málomi úton két helyen is letörték ellenfele (a kormánypártok színeiben induló Varga Zsanett) anyagait.

"Tisztelettel szeretném kérni a helyi lakókat, aktivistákat, hogy ne rongálják meg a választási plakátokat, akkor sem, ha az egy számukra nem szimpatikus jelölté! Kérem, bírjuk ki egymás kampányanyagait még egy hétig, utána úgyis eltávolítjuk őket hamarosan! Elfogadhatatlan számomra az, hogy valaki ilyen, nem „fair-play” módón próbálja meg befolyásolni a választás eredményét és nem szeretnék beállni az egymást gyanusítgatók sorába sem."

- áll a posztban, melynek a folytatása is üdítően eltér a mai magyarországon uralkodó hangulattól:

"Zsanettet értesítettem. Az egyik letört helyet elfoglaltuk, de hagytunk annyit, hogy ha pótolni szeretné, bőven el fog férni az ő plakátja is."

 

 

Mint ismert, a 16-os választókörzetben kétszer is megrongálták a Mindenki Pécsért Egyesület jelöltjének, Bognár Szilviának a plakátjait.

Bognár ellenfele a Fidelitas volt vezetője, Beke Zoltán, aki 2017-ben új szintre emelte a szervilizmust azzal a performanszával, hogy egy személyben próbált kitakarni egy molinót a pécsi közgyűlésen, melyet annak apropójából húztak ki ellenzékiek, hogy épp kiderült: sokmilliárdos költségvetési hiánya keletkezett a városnak.

Megnéztük Beke - akinek indítása egyfajta jutalomjáték lehet - Facebook-oldalát, hogy kért-e hasonlót azoktók, akik ellenfele plakátjait rongálják, de egyelőre nem találtunk ilyen posztot.

Forrás: Pécsi STOP