A Momentum pécsi politikusa is bekerült a fővárosi közlekedési cég igazgatósági tanácsába

2019. november 6. 11:03 2019. nov. 6. 11:03

A Momentum pécsi veterán politikusa bekerült a fővárosi közlekedési központ igazgatósági tanácsába. A politikus későbbre ígért bővebb tájékoztatást. 

A PécsiÚjság.hu-n jelent meg november 6-án, szerdán reggel a hír, miszerint a Momentum veterán politikusa, Körömi Attila bekerült a Budapesti Közlekedési Központ igazgatósági tanácsába. 

Körömi Attila 1990-től kezdve politizál, a Fidesz önkormányzati képviselője volt Pécsett, emellett 1998 és 2006 között országgyűlési képviselőként is dolgozott, sőt, Páva Zsolt polgármester kampánfőnöke is volt egyszer. A Fideszből 2004-ben lépett ki, de függetlenként bennmaradt az Országgyűlésben, viszont belépett a frissen alakult Jobbikba. A Fidesszel való szakításáról 2017-ben írt cikket az akkor éppen ellenzékinek számító Magyar Nemzetbe. Köröminek azért lett elege a cikk szerint a Fideszből, mert az ráállt a kádári útra.

2006-ban a politikus a Jobbikot is otthagyta és egészen 2017 végéig nem is politizált, hanem tanárként dolgozott, ám ekkor belépett a frissen alakult Momentum Mozgalomba, amelynek 2018-ban országgyűlési képviselőjelöltje is volt, 2019-ben pedig önkormányzati képviselőjelöltként is szerepelt. 

A hírrel kapcsolatban a Pécsi STOP megkereste Körömi Attilát, aki elmondta, az információ igaz, tényleg beválasztották a BKK igazgatósági tanácsába, ám a munka még nem indult el. Bővebb választ későbbre ígért, mert szerdán tanórákat tart.

Forrás: Pécsi STOP/Pécsi Újság