A Nevetnikék Alapítvány lett a Legjobb Adománygyűjtő civil szervezet az országban

2022. május 22. 10:00 2022. máj. 22. 10:00

A Nevetnikék Alapítvány lett a Legjobb Adománygyűjtő civil szervezet az országban! Az elismerő oklevelet kedden vehették át Budapesten, ám nem unatkoznak azóta se, pénteken már ők adták át a Honvéd Kórházba frissen beköltözött gyermeksebészeti osztály mesefalfestését és a harmadik kincsesládájukat - számolt be a hírről sajtóközleményében az alapítvány.

Mint írják: A saját házuk felújítása mellett a Pécsi Gyermekklinikáról sem feledkeztek el, több hónapon keresztül, 50 önkéntes segítségével festették ki a gyermeksebészet 6 kórtermét, játszószobáját és folyosóját. A kórtermek mindegyike más-más magyar illusztrátor művével lett dekorálva: Gyólai Gabriella, Ferling Szonja, Mayer Tamás, Szert-Szabó Dorottya, Lévai Eszter rajzai köszönnek vissza a falról, a játszószobába pedig Micimackó és barátai költöztek be a Disney engedélyével. Az élénk színű festékeket a Trilak PPG Kft keverte kifejezetten a Nevetnikéknek mosható, és fertőtleníthető kivitelben. A játékkészítő önkéntesek ezidő alatt száznál is több ördöglakatot, cipőfűzőcskét, állat-kotyvasztót, csendeskönyvet készítettek el, így a saját készítésű kincsesláda is átadásra került telis-tele kézzel készített játékokkal.

A Nevetnikék 14 éve segíti a Pécsi Gyermekklinikát, és már több osztályt is kifestettek, ezért a sebészet dolgozói bátran mertek hozzájuk fordulni a kéréssel, hogy a teljesen fehér falú osztályukat gyermekbarátibbá varázsolják az önkéntesek. A festések között a gyerekek szüleikkel együtt kíváncsiskodva nézték az alakuló békakirály, és egyéb vicces figurák megszületését, sikeresen elterelve figyelmüket ezzel az épp aktuális fájdalmaikról - emlékeztettek.

Az alapítvány tavaly ősszel több, mint 42 millió gyűjtött végül össze a Pécsi Gyermekklinikával szemben lévő romos ház megvételére és a felújítására, ami azóta is zajlik. A házvásárlásra a klinikai átszervezések miatt volt szükség, ugyanis így kiszorulnak régi helyükről. Az önkéntesek kitartó küzdelmét ezúttal országos elismertségben részesítették a Civil Díj átadón, amire több, mint 100 szervezet pályázott, de a zsűri egybehangzó véleménye alapján a Neventikék Alapítványt emelték ki a legjobb adománygyűjtő kategóriában - közölték.

A díjat alapító NIOK Alapítvány a programmal lehetőséget ad a döntőbe került és díjazott szervezeteknek, hogy széles körben bemutassák értékes munkájukat és eredményeiket, ezzel is erősítve a hazai civil társadalom elismertségét. A szervezők nem titkolt célja az is, hogy egyre több magánember köteleződjön el civil ügyek mellett, és fejlődjön az adományozási kultúra, hiszen a jó ügyek támogatás nélkül nem tudnak megvalósulni.

 

 

A Nevetnikék is újra adománygyűjtésbe kezdett, bár most sokkal kisebb volumenben, de rendszeres adományozókat keresnek, akik biztosítják a ház fenntartási, és a Nevetnikék további működési feltételeit, hogy még sok gyermekosztályt támogatni tudjanak a Dél-Dunántúli Régióban.

 

Forrás: Nevetnikék