A pécsi Fidesz szerint a "Pécsi Polgárok" higgadt döntéseket várnak a városvezetéstől

2020. április 7. 19:12 2020. ápr. 7. 19:12

Közleményt adott ki a pécsi Fidesz, amelyben minden pécsit arról biztosítottak, hogy a kormány gazdaságvédelmi intézkedései jók, a kormány a pécsiekkel van, és soha nem látott a nemzeti egység. Szita Károly kaposvári polgármestert is idézték, és arra is kitértek, hogy a kormány nem kér lehetetlent az önkormányzatoktól, csak közös teherviselést.

Április 7-én, kedden délután adott ki közleményt a pécsi Fidesz, amiben minden pécsi polgárt arról biztosítottak, hogy a kormány velük van, az Orbán Viktor által hétfőn bejelentett gazdaságvédelmi intézkedések (mint az 53. heti nyugdíj - a szerk.) mind-mind a pécsiek (meg persze az ország összes állampolgára) munkahelyének, megélhetésének, anyagi biztonságának megőrzését szolgálja.

A közleményben arra is kitértek, hogy soha nem látott nemzeti egység van a kormány intézkedései mögött. 

Illusztrálásnak egy példa, hogy mennyire soha nem látott az egység a kormány intézkedései miatt:

Közleményében még Szita Károly kaposvári fideszes polgármestert is idézi a pécsi Fidesz, merthogy a Megyei Jogú Városok Szövetségének elnöke ezt mondta a napokban:

"a cselekvés ideje van itt, nem a követelőzésé".

Aztán arról értekeztek, hogy a higgadt, az emberek érdekeit szem előtt tartó döntéseket várnak el a "Pécsi Polgárok" a városvezetéstől, nem pedig "pártos, felelősséget áthárító nyilatkozatokat vagy éppen átgondolatlan cselekvést" - olvasható a bölcs megjegyzés a közleményben.

A helyi kormánypárti lerakat szerint a kormány eddig sem kért lehetetlent az önkormányzatoktól, csak hozzájárulást a közös teherviseléshez, és hogy mindezek az elvonások, és cégeket sújtó különadók arra kellenek, hogy a járványhelyzet elmúltával a legrövidebb időn belül lehessen újraindítani a gazdaságot.

A közleményt változtatás nélkül, szöveghűen közöljük:

"Kedves Pécsi Polgárok!

A Miniszterelnök által hétfőn bejelentett kormányzati gazdaságvédelmi akcióterv minden magyar ember, így minden Pécsi Polgár munkahelyének, megélhetésének, anyagi biztonságának megőrzését is segíteni szolgálja.

Ahogy korábban, békeidőben, úgy most, egy láthatatlan ellenség elleni „háborúban” is számíthatnak a pécsiek Magyarország Kormányának segítségére. Senki, egyetlen Pécsi Polgár sincs egyedül!

Ezt a magyar emberek is pontosan érzik és értik, ezért is van soha nem látott nemzeti egység a Kormány intézkedései mögött. Úgy tűnik, hogy ezt az egységet még a parlamenti és azon kívüli hivatásos panaszkodók és követelőzők sem tudják megbontani.

Szita Károly, Kaposvár polgármesterének és a Megyei Jogú Városok Szövetsége elnökének szavait idézve, most "a cselekvés ideje van itt, nem a követelőzésé".

A higgadt, az emberek érdekeit szem előtt tartó döntések azok, amelyeket a Pécsi Polgárok is elvárnak a városvezetéstől és nem pártos, felelősséget áthárító panaszkodó nyilatkozatokat vagy éppen átgondolatlan cselekvést. 

A Kormány ahogy eddig, úgy ezúttal sem kért lehetetlent az önkormányzatoktól, csak hozzájárulást a közös teherviseléshez. A mondás szerint pedig kétszer ad, aki gyorsan ad. A válságkezelési alapba az önkormányzatok, a bankok, a multinacionális cégek által történő azonnali befizetések éppen azt a célt szolgálják, hogy a járvány elmúltával a legrövidebb időn belül újra lehessen indítani a megtorpant gazdaságot, hogy minden Pécsi Polgár és Pécsi Vállalkozó a leggyorsabban munkába állhasson. Enélkül félő, hogy egy elhúzódó válságot kockáztatnánk, amely a Pécsi Családokra, Vállalkozókra és Pécs gazdaságára is hosszabbtávú negatív hatást gyakorolna. 

 

Pécsett, 2020. április 7. napján

A Pécsi Fidesz Frakció tagjai"

 

Szerző: V.G.

Forrás: Pécsi STOP