A pécsiek véleményére kíváncsi a városvezetés a szilveszteri tüzijáték ügyében

2022. december 2. 10:27 2022. dec. 2. 10:27

Tűzijáték vagy tűzifa?

A pécsiek dönthetnek arról, hogy szilveszterkor tűzijáték búcsúztassa az évet a városban, vagy az égi parádéra fordított összegből a legelesettebbeket segítse az önkormányzat tűzifa-vásárlással. A szavazás már él, és december 9-e éjfélig tart a pecs.hu oldalon - írja sajtóközleményében a pécsi önkormányzat.

Van, aki úgy véli, hogy egy háborúval, gazdasági problémákkal, inflációval és megannyi nehézséggel terhelt időszakban éppen hogy szükség van városi tűzijátékra, arra, hogy kikapcsolódjanak az emberek -írják.

Mások viszont úgy gondolják, hogy ilyen nehéz gazdasági és szociális helyzetben pazarlás volna nagyszabású városi tűzijátékot tartani. Az erre a célra fordított összegből ugyanis sokkal etikusabb lenne olyan pécsi családoknak tűzifát vásárolni, akiknek most minden segítségre szükségük van.

Döntsünk közösen! A szilveszteri tűzijáték megrendezéséről internetes szavazást indítunk. Így mi, pécsiek a lehető legszélesebb párbeszéd útján, együtt dönthetünk a szilveszteri tűzijáték megrendezéséről.

 

Az online szavazást a pecs.hu oldalon bonyolítjuk le. Voksolni már mostantól lehet december 9-e éjfélig az alábbi linken:

 

https://pecs.hu/dontsunk-kozosen/

 

Arra bíztatok mindenkit, hogy mondja el véleményét, és szavazatával járuljon hozzá ahhoz, hogy közösségünk a legjobb döntést hozza meg ebben a kérdésben.

 

Péterffy Attila

Pécs polgármestere