A polgármester a lakosságtól kér plakáthelyeket Szigetváron

2019. szeptember 24. 14:30 2019. szept. 24. 14:30

Durva lenne, ha a pécsi fideszes polgármesternek Facebook-bejegyzésben kellene a lakossághoz fordulnia, hogy még látható magánterületeken kirakhassa a választási plakátait, ugye? Ez nyilván nem is történt meg. Pécsen. Szigetváron viszont igen.

Meglehetősen furcsa poszt jelent meg kedden a Szigetvárért Tisztességgel Facebook-oldalán.

A civil szervezet az ellenzéki erőket tömöríti Szigetváron, akik a mostani, a Fideszt 2014-ben legyőző polgármesterrel, Vass Péterrel az élen vágnak neki az októberi választásnak.

Ám a Facebook-poszt tanúsága szerint ami a plakáthelyeket illeti, Vass és csapata a saját városában került kisebbségbe. Nem tudtak plakátokat kihelyezni, ezért a lakossághoz fordultak: olyanokat kerestek, akik megengedik, hogy közterületről látható helyen lévő kerítésükre vagy fára tehessék ki tábláikat.

Megkerestük a szigetvári polgármestert is. Vass Péter elmondta: először igényelt 4 óriásplakátot, megjelölte a helyeket, az ezzel foglalkozó cég azonban közölte, hogy azok foglaltak. Kért helyettük másik helyet, de ekkor már nem is méltatták válaszra.

A korábbi választásokon remekül működött, hogy a villanyoszlopokra funérlemezekre ragasztva, azokat gyorskötözővel rögzítve kirakhatták a választási plakátokat. Ám Vass Péter elmondta: megkeresésére egy kedves hölgy az E.ON oszlopainak hirdetési helyeit ügyező, amúgy Orbán köreihez köthető cégtől közölte: az áramszolgáltatóval olyan szerződést kötöttek, hogy nem lehet kirakni plakátokat.

Vass Péter ezután megdöbbenve tapasztalta, hogy rengeteg helyen kint vannak ilyen módon plakátok, például Pécsett és Szentlőrincen is, ahol így vagy egy másik E.ON szolgáltat, vagy velük más szerződést kötött az Esma.

A polgármestertől megtudtuk, hogy máris jöttek lakossági felajánlások, eddig négy helyen már kis is rakták őket. Ezen felül helyi rendeletet próbálnak módosítani, hogy a közterületi fákra környezetkímélő módon kirakhassanak ilyen táblákat.

Vass Péter a történtekhez csak annyit fűzött hozzá, hogy béketűrő embernek tartja magát, de ez minden képzeletet felülmúl.

Az Esma körüli furcsaság igazán kafkai, de volt már hasonló próbálkozás, akkor Pécsen maradt majdnem hirdetési felület nélkül az MSZP.

 

Szerző: Barabás Béla

Forrás: Pécsi STOP