A PVSK látványos játékban kényszerítette térdre a Jászberényt

2020. január 25. 12:27 2020. jan. 25. 12:27

Nagyarányú győzelmet ért el péntek este a PVSK VEOLIA NB 1-es férfi kosárlabda csapata a Jászberény ellen a Lauber Dezső Sportcsarnokban. A hazaiak 10-0-lal indítottak, és folyamatosan növelve a pontjaik számát 89-59 arányban verték az alföldi csapatot.

A pénteki meccs díjátadóval kezdődött: Abay Nemes Oszkár-díjat vett át Tóth Szilárd triatlon edző a város alpolgármesterétől, Bognár Szilviától és a PSN Zrt. vezérigazgatójától, Máté Jánostól.

Fotó: Pécsi STOP

Az élvonalban lejátszott kosárlabdamérkőzés első negyedének 3. percében esett az első kosár. Ezt követően beindult a pécsi motor, a fiúk ötödik fokozatban játszottak, és 5 perc alatt 10 pontot értek el. A 6. percbe igazi testvérharcot láttunk: Ruják András és Ruják Bence faultolt, a pécsi játékos dobhatott büntetőt, 12-2. A Jászberény csapatából Buzás Bence csapata első tripláját dobja, 20-15 a 10 perc után.

PVSK-VEOLIA-Jászberény (fotó: Pécsi STOP)

A folytatásban Budimir, Ciric, Horti szórta a pontokat, 29-17. Vendég időkérés, a mérkőzésen először. A vendégek több labdát eladnak, szerencséjük sincs, kiperegnek a labdák a kosárból, 20 perc után 49-29

A hosszú szünet után először Brbaklic talál kosárba, Mészáros is pontot szerez, 55-39, hazai időkérés a 26. percben. Ez jót tett a vendéglátóknak, és 68-43-ra módosult az eredmény a 30. percben.

A záró negyed egyértelműen a 22 éves irányító Bíró Leventéjé volt. Rengeteget futott, védekezett, pontosan indított és pontszerzésben is eredményes volt. Nem véletlen, hogy edzője, Dragan Aleksic a játékossal nyilatkozott mérkőzés után. A 11-es mezt viselő Bíró elmondta, hogy magas színvonalon játszottak. Azt csinálták, amit a mérkőzés előtt megbeszéltek. Sportszerűen hozzátette, hogy a kispadjuk is hosszabb volt, mint a vendégeké és a 2-3 eladott labda sem okozott gondot a végeredmény kialakulásánál.

PVSK-VEOLIA-Jászberény (fotó: Pécsi STOP)

A vezetőedző Dragan Aleksic szerint a 10-0-ás indítás jót tett a fiúknak. A mérkőzés kezdete előtt azt gondolta, hogy betegség miatt több edzést kihagyó játékosokkal gond lesz, de tévedett. Örült annak is, hogy három a kispadról remek formában játszott.

PVSK-VEOLIA-Jászberény 89-59 (20-15, 29-14, 19-14, 21-16)

Szerző: Szabó Ferenc

Forrás: Pécsi STOP