A rajta segíteni akaró mentősre támadt ez a komlói férfi, ez várhat most rá

2021. március 4. 09:27 2021. márc. 4. 09:27

A Pécsi Járási Ügyészség közfeladatot ellátó személy elleni erőszak bűntette miatt emelt vádat  egy komlói férfi ellen, aki az őt ellátó mentőápolóra támadt. 

A férfi 2020 októberében születésnapját ünnepelte Komlón egy bárban, ahol a túlzott  alkoholfogyasztás miatt ittas állapotba került, majd eszméletét vesztette. 

A férfihoz mentőt hívtak, a helyszínen ellátták, majd fejsérülése miatt Pécsre szállították.  A vádlott a mentőautóban Komlóról Pécsre tartva végig agresszíven viselkedett, káromkodott,  szidalmazta a mentősöket.  

Pécsett egy közlekedési lámpánál a mentőautó megállt, ekkor a férfi az autóban felállt, mire a  mentőápoló szólt neki, hogy üljön vissza a helyére. Ekkor a vádlott ököllel megütötte a sértett fejét.  Ezt követően a férfit a mentősök lefogták, azonban továbbra is több alkalommal meg akarta ütni a  sértettet, ami azonban nem sikerült neki.  

A mentőápoló 8 napon belül gyógyuló könnyű sérüléseket szenvedett. 

A férfi cselekménye a közfeladatot ellátó személy elleni erőszak bűntettének a megállapítására  alkalmas, mely bűncselekmény büntetési tétele 1 – 5 évig terjedő szabadságvesztés. 

Forrás: Baranya Megyei Főügyészség

Címlapkép: YouTube