A rettegő pécsi Fidesz-ÖPE páros megint megpróbálta

2019. szeptember 1. 09:58 2019. szept. 1. 09:58

A Pécsi STOP úgy tudja, még szombaton, az utolsó pillanatban is megpróbálta a Fidesz és saját civilje, Kővári János vezette ÖPE megakadályozni, hogy a pécsi ellenzéki összefogás, a Mindenki Pécsért Egyesület jelöltjei elindulhassanak a választáson. Több fellebbezés átlépte a határidőt, de a polgármesterjelölt és öt képviselő aspiráns ügyével megint foglalkoznia kell a választási bizottságnak. A választók meggyőzése helyett ez jutott a kormányoldalnak: görcsösen próbálkozni azzal, hogy egyedül induljanak.

A Fidesz-ÖPE szövetség végső kétségbeesésében még az utolsó pillanatban is megpróbálta megakadályozni, hogy az őszi pécsi önkormányzati választáson elindulhassanak az ellenzéki összefogás jelöltjei.

A pécsi Fideszhez közeli forrásaink szerint a Mindenki Pécsért Egyesület hat jelöltjével kapcsolatban adott be a helyi választási bizottsághoz számos fellebbezést a Fidesz és a Kővári vezette ÖPE. Ismereteink szerint több fellebbezés határidőn túl érkezett be, de öt képviselőjelölt és Péterffy Attila, az ellenzék polgármesterjelöltje ügyével foglalkoznia kell a bizottságnak.

A Nemzeti Választási Iroda honlapján elérhető információkból az is kiderül, hogy Péterffy Attilát valóban nem vették jogerősen nyilvántartásba, rajta kívül Ágoston Andrea, Fogarasi Gábor, Nyőgéri Lajos, Schmuck Roland és Sík László Lajos nem jelölt még jogerősen.

Arról, hogy pontosan milyen indokkal szerette volna a jobboldal megakadályozni, hogy polgármesterjelöltjük és három képviselő aspiránsuk valódi ellenfél nélkül indulhasson az őszi választáson, nincs információnk.

Mint ismert, Kővári János augusztus közepén az ellenzéki összefogás ernyőszervezete, a teljes Mindenki Pécsért Egyesület indulását akart elkaszálni a választási bizottságnál, ám csak annyit sikerült elérnie, hogy némi csúszással jutottak hozzá a jelöltek az induláshoz szükséges aláírásgyűjtő ívekhez.

A fellebbezés-cunami és az, hogy a Fidesz polgármesterjelöltjének egyáltalán nincs programja, vagy csak titkolja, mindennek az előjele a választásokra nézve, csak nem egy jó kis demokratikus versenynek.

 

Szerző: Barabás Béla

Forrás: Pécsi STOP