A színpadon élesztettek újra egy embert a gödrei fesztiválon

2020. február 17. 13:18

A gödrei fesztiválon, a színpadon lett rosszul egy fellépő, akit a közönség soraiból érkező állatorvos és egy szabadnapos mentődolgozó kezdett újraélszteni, majd pedig a munkát a kiérkező mentősök vették át. A 60 év körüli férfi fellépőt végül stabil állapotban szállították kórházba.

A kép illusztráció - Fotó: Facebook/Országos Mentőszolgálat

Az Országos Mentőszolgálat a Facebook-oldalán közölte február 17-én, hétfőn, hogy a hétvégén egy baranyai fesztiválon (a helyszínt nem nevezték meg, azonban lehet tudni, hogy a hétvégén a hegyháti/sásdi járásba tartozó Gödrén volt töpörtyű fesztivál) rosszul lett egy 60 év körüli fellépő férfi, akit a helyszínen ketten kezdtek el újraéleszteni.. 

"Töpörtyű fesztiválon, fellépés közben lett rosszul az a 60 év körüli énekes, akihez az ÉletMentő app-on keresztül kérték a mentők segítségét hétvégén Baranya megyében. A produkciót néző tömegből egy állatorvos és egy szabadnapos komlói mentődolgozó szaladt segítségül a színpadra, akik megvizsgálták a férfit és légzés hiányában azonnal újraélesztésbe kezdtek.

Bajtársunk még defibrillátorért is elküldött valakit, amivel kétszer is sikerült sokkolni a rohamkocsi kiérkezéséig. A perceken belül helyszínre érkező mentők még sokáig küzdöttek a művész életéért, végül az időben megkezdett mellkasi nyomásoknak köszönhetően a férfit stabil állapotban szállíthatták kórházba a mentők. Mielőbbi felépülést kívánunk, az életmentésben résztvevőknek gratulálunk!"

- olvasható a bejegyzésben.

Az ingyenes ÉletMentő app-ról bővebb információkat ezen a linken lehet találni.

Forrás: Pécsi STOP/Országos Mentőszolgálat