A tegnapi összeomlás után újra működik a vakcina időpontfoglaló - A Pfizer viszont elfogyott

2021. május 1. 09:03 2021. máj. 1. 09:03

Ahogyan arról a Pécsi STOP is beszámolt tegnap azt követően, hogy reggel Orbán Viktor bejelentette a Pfizerre is lehet időpontott foglalni az EESZT rendszerén keresztül az nemes egyszerűséggel összeomlott. 

Bár az operatív törzs szerint terheléses támadás történt, ennél sokkal valószínűbb, hogy a rendszer nem bírta a rohamot. Ennek ellenére mint ahogyan azt lapunk is megírta, aki felkereste az olótpontokat és jutott neki, az megkaphatta a Pfizer oltását is. Azonban erre csak a tegnapi napon volt lehetőség. A Pécsi STOP legfrissebb híreit itt találod! 

Ez is érdekelhet: Orbán robbantotta hírt! Megvan a 4 millió beoltott, ez történik most Magyarországon

A koronavírus sajtóközpont nemrégiben pedig közölte, hogy a hibát elhárították, így ma reggeltől újra lehet foglalni időpontot az EESZT oldalán keresztül, a Sinopharm és az AstraZeneca vakcinájára újra lehet időt stoppolni. 

Kapcsolódó: Kigyózó sorok várnak a Honvéd kórháznál a Pfizerre - fotók

A sajtóközpont a közleményben felhívja a figyelmet arra, hogy a kórházi oltópontokon minden vakcinából annyit tudunk felkínálni, amennyi épp rendelkezésre áll. Mint írják a Magyarországon használt vakcinák mindegyike hatásos és véd a megbetegedés ellen.

Az időpontfoglalót csak az oltásra regisztráltak tudják használni, közülük is csak azok, akiknek a regisztrációja már érvényesítve van, tehát a regisztrációkor megadott adataikat már ellenőrizték. A saját regisztrációnkat itt lehet ellenőrizni. 

Az időpontfoglaló kezelése nagyon könnyű, a TAJ-szám és születési dátum megadásával tudnak belépni a regisztráltak. Majd kiválaszthatják, hogy melyik napon, hány órakor és melyik településen és ott melyik kórházi oltóponton szeretnék megkapni az oltást.

Ez is érdekelhet: A Lánc utcánál is oltanak a Pfizerrel, ennyi adag vakcina érkezett a rendelőintézetbe

Fontos tudni, hogy mindenki csak egy foglalást tud végezni és a véglegesített foglalása már nem módosítható. A foglalásnál érdemes arra is gondolni, hogy az egy hónap múlva esedékes második oltást is ugyanazon a kórházi oltóponton fogja megkapni, ahol az elsőt.

A regisztrált az időpontfoglalásról visszaigazoló emailt, sőt az oltás előtti nap emlékeztető emailt is kap. A foglalás visszaigazolása ki is nyomtatható.

"Kérjük, hogy aki szeretne oltást kapni, az mielőbb foglalja le az időpontot! Kérjük, hogy a lefoglalt időpontban pontosan jelenjen meg! Az oltásra vigye a személyi igazolványát, a TAJ-kártyát, a kitöltött és kinyomtatott hozzájáruló nyilatkozatot, és lehetőleg a kinyomtatott foglalás visszaigazolást. Kérjük a regisztráltakat, ha már foglaltak online időpontot és a háziorvosuk is hívja őket oltásra, akkor jelezzék a háziorvosnak, hogy már van időpontjuk kórházi oltópontos oltásra.  Így a háziorvos másnak tudja felajánlani a vakcinát."

- olvasható a közleményben. A Pécsi STOP legfrissebb híreit itt találod!  

Címlapkép: MTI/Szigetváry Zsolt