A TTK gólyatáborában találták a két koronavírusost, elmarad a többi tábor

2020. augusztus 25. 17:28 2020. aug. 25. 17:28

A Pécsi STOP információi szerint a PTE Természettudományi Kar gólyatáborában találtak két koronavírusos beteget hétfőn, egy kisebb csoport hallgatót karanténba helyeztek. Úgy értesültünk, hogy a további gólyatáborokat nem tartja meg az egyetem.

Kedden adtunk hírt az ATV Híradója nyomán arról, hogy információik szerint két koronavírusos beteget találtak a PTE sikondai gólyatáborában, emiatt a tábor résztvevőit kedden délelőtt hazaküldték. 

Az esettel kapcsolatban a Pécsi STOP megkereste a Pécsi Tudományegyetemet, ahonnan azt az információt kaptuk, hogy közleményt fognak kiadni még a nap folyamán. Ez a mostani cikkünk megjelenéséig nem érkezett meg.

A Pécsi STOP úgy értesült több megbízható forrásból, hogy a Természettudományi Kar (TTK) gólyatábora zajlott Sikondán, és erről a karról találtak két embert pozitívnak. 

Információnk szerint egy kisebb csoport hallgatót karanténba helyeztek. 

Azt is megtudtuk, hogy a gólyatábor elején mindenkit leteszteltek (tehát nemcsak a hallgatókat, de a személyzetet, pultosokat, stb. is) PCR-teszttel, illetve testhőmérséklet-mérés is volt, a PCR-tesztek eredményét pedig egy napon belül közölték az érintett tábor résztvevőivel. 

A TTK rendezvénye előtt a Bölcsészet- és Társadalomtudományi Kar (BTK) tartotta a gólyatáborát Sikondán, ott ismereteink szerint mindenkinek negatív lett a tesztje.

Információink szerint a PTE többi gólyatábora elmarad a baranyai tisztifőorvos utasítására.

 

Címlapkép: Pécsi STOP

Forrás: Pécsi STOP