A tv-toronyból kiugorva akart öngyilkos lenni egy férfi

2023. október 2. 11:47 2023. okt. 2. 11:47

Október 1-én, vasárnap a délutáni órákban akart öngyilkos lenni egy középkorú férfi Pécsett, a tv-toronyban – írja a Pécsma.

Egy szemtanú szerint vissza kellett rángatni a férfit a kilátó korlátjának túloldaláról.  

Egy olyan pillanatban, amikor sokan a torony kilátóteraszán tartózkodtak, egy 45-50 év körüli férfi elhatározta, hogy öngyilkosságot kísérel meg, átmászva a korláton.

A tragédia elkerüléséhez több tényező is hozzájárult. Szemtanúk, köztük vendégek és az étterem dolgozói, azonnal reagáltak a helyzet veszélyességére, és igyekeztek megakadályozni az öngyilkossági kísérletet. Ezenkívül szerencsére egy rendőri egység is a közelben tartózkodott, valószínűleg más ügy miatt. Ők is azonnal a helyszínre siettek, és együttműködve a civil szemtanúkkal, sikerült rábeszélniük a férfit arra, hogy ne ugorjon le.

A Baranya Vármegyei Rendőr-főkapitányság információi szerint a rendőrök eredetileg a torony alatti buszfordulóban intézkedtek más ügyben, amikor egy nő rohant hozzájuk, és értesítette őket a veszélyhelyzetről. Gyorsan reagáltak, és az esemény színhelyére mentek, ahol sikerült megakadályozniuk a tragédiát.

A cselekvő és gyors reakcióknak köszönhetően az élet megmentése és az öngyilkosság elkerülése érdekében több tényező is együttműködött. Az eset emlékeztet bennünket arra, hogy az összefogás és az idejében történő beavatkozás életet menthet, és fontos, hogy figyeljünk egymásra a nehéz pillanatokban is.

 

Forrás: Pécsma