A Veolia Magyarország közösségi faültetéssel támogatja az egészségesebb környezet megteremtését Pécsett is

2022. szeptember 23. 15:13 2022. szept. 23. 15:13

Szeptember 16-án ünnepeltük az ózon világnapját, amelynek alkalmából a Veolia Magyarország az ország több pontján valósított meg kezdeményezéseket az egészségesebb környezet megteremtéséért. A program keretében a vállalat a pécsi Meszesi Általános Iskolában is közösségi faültetést szervezett.

Az ózonpajzs meggyengülése okozta erősebb UV sugárzás súlyos negatív következményeket hordoz magával. Szeptember 16-át 1987-ben hivatkozták először az ózon világnapjaként, a mozgalom célja azon intézkedések elősegítése és terjesztése, amelyek az ózonréteg megóvását és eredeti állapotának visszaállítását támogatják.

A Veolia a törekvésekhez csatlakozva szeptemberben közösségi faültetéseket szervezett, amelynek keretében több nagyvárosban, köztük Pécsett is, a Meszesi Általános Iskola udvarában növényeket ültettek a vállalat dolgozói, akik önkéntes alapon csatlakoztak az akcióhoz. Az esemény keretében a Veolia munkatársai édességet is adományoztak a diákok számára. 

„Fontos számunkra a fenntarthatóság, a környezetünkkel kapcsolatos felelősség, amelyet helyi kezdeményezésekkel is támogatunk. Ezen események továbbá jó alkalmat kínálnak arra is, hogy a helyi közösségekkel is szorosabb kapcsolatot tudjunk teremteni. Társaságunk a megújuló energiákkal, többek között a biomassza-tüzelésű erőműveinek energiatermelésével, a széleskörű távhőszolgáltatásainkkal és a mostanihoz is hasonló akciókkal folyamatosan arra törekszik, hogy támogassuk az ökológiai átalakulást.”

 

– mondta Rudolf Péter, Pannon Hőerőmű Zrt. vezérigazgatója.

A Veolia csoporthoz tartozó a Pannon Hőerőmű Zrt., a PANNONGREEN Kft., a Pannon-Hő Kft., illetve a Pannon-Biomassza Kft több ezer pécsi otthon hőellátását teszi lehetővé. Itt található Közép-Európa egyik legnagyobb biomassza-tüzelésű erőműi blokkja, amely évente mintegy 31,5 ezer lakás és 460 közintézmény hőigényét elégíti ki.

A Veolia célja, hogy a helyben élőket olcsó és környezetbarát hőenergiával lássa el, egy olyan rendszert működtetve és továbbfejlesztve, amely hosszú távon fenntartható energetikai modellt kínál a város és környéke számára. A magyar energetika szektor meghatározó szereplőjeként, a Veolia elkötelezett a környezetvédelem és az ökológiai átalakulás mellett, működésében nagy hangsúlyt fektet a fenntarthatóságra és az energiahatékonysági szempontokra. 

A Veolia Magyarország cégcsoportról:

A Veolia Energia Magyarország Zrt. a hazai energia-, víz- és hulladékgazdálkodási piac egyik vezető szereplője. 

Energetikai üzletága több mint 60 állami és önkormányzati intézményt, 66 egészségügyi és szociális intézményt és 57 ipari telepet lát el energiával, távhőszolgáltatóként 14 városban több mint 270 000 távfűtött lakás és közintézmény fűtéséről gondoskodik. A cégcsoport által évente értékesített villamosenergia közel 623 ezer lakos éves fogyasztását képes biztosítani.

A Veolia víz üzletága leányvállalatai révén évente 15,6 millió m3 egészséges ivóvizet juttat el lakossági fogyasztóihoz, ezen felül 193,3 millió m3 szenny- és csapadékvíz elvezetéséről és kezeléséről gondoskodik, így 2,2 millió lakost lát el Magyarországon.

A társaságcsoport a víz- és szennyvíz-technológiai, valamint a mérnöki és mélyépítési szolgáltatások terén is a magyar piac meghatározó szakcégei közé tartozik.

A Veolia hulladékgazdálkodási üzletágának célja a hulladékok megfelelő szelektálása és újrahasznosítása a természeti erőforrások megóvása érdekében. Tevékenységei közé tartozik a speciális ipari hulladékok biztonságos és professzionális ártalmatlanítása és újrahasznosítása, a veszélyes és nem veszélyes hulladékok kezelése, valamint biohulladék hasznosítás is.