A földdel tették egyenlővé a kertvárosi játszóteret

2019. április 23. 14:52 2019. ápr. 23. 14:52

Korhadt játékok és ülőkék tarkították a Csorba Győző-Várkonyi Nándor utca határolta füves területet Pécs kertvárosában. A Biokom mindent elbontott, de visszaépíteni semmit sem fognak. Mert füvet nyírni egyszerűbb.

Emberemlékezet óta álltak a facölöpökből álló mászókák, ülőkék a Csorba Győző-Várkonyi Nándor utca közötti területen. Ez meg is látszott rajtuk: egyre kevésbé volt szívderítő látvány, egyre látványosabban rohadtak szét a fa eszközök. Ám a hely így is ideális volt például kutyasétáltatáshoz: a nagy füves részen elrohangáltak az ebek, a gazdik meg meg elücsörögtek a korhadt padokon. A reggelre összegyűlt sörös- és kólásüvegek alapján éjszaka is előszeretettel használták a füves teret.

Aztán egyszer csak ez a látvány fogadta a járókelőket:

A városgondozási feladatokkal megbízott Biokom mindent elbontott. Kérdésünkre az alábbi magyarázatot adták:

„Lakossági kérésre kerültek elbontásra elkorhadt régi, fa cölöpök, ülőkék illetve egy darab elkorhadt, fa hintaváz, mely használaton kívül állt nagyon rég óta. Az elbontásra került eszközökkel az említett területen a balesetveszély elhárult, valamint ennek köszönhetően egybefüggő, zöldfelület alakult ki, melynek gondozása sokkal optimálisabb.”

Nem kétséges, hogy sokkal egyszerűbb végighajtani ott egy fűnyírót, csak megint egy valamit felejtettek el: az embert. A kutyás gazdák népes baráti társaságát, akik megtámaszkodni sem tudnak már egykori kedvenc helyükön, ahol korábban rendszeresen összegyűltek, nem hogy leülni, mert a siker városában pár padra sem futja.

Forrás: Barabás Béla