A hernyó lett a séf veszte?

2012. november 12. 19:26 2012. nov. 12. 19:26

Csütörtökön robbant a "hernyó-bomba" a pécsi Nevkóban: az egyik végzős diák egy kezdeti stádiumban lévő lepkét talált a levesében, és nem örült neki. Ma már a séf sem: feltehetően a hernyó miatt viharos gyorsasággal kirúgták.



Amint arról a Pécsi STOP csütörtökön beszámolt: az egyik diák egy szépen fejlett hernyót halászott ki a Nevkóban feltálalt karfiollevesből.

A diák felkereste a Pedagógusok Demokratikus Szakszervezetének pécsi ügyvivőjét, Nagy Erzsébetet, aki pedig hozzánk fordult, a szerencsétlenül járt lárva fotójával.
Nagy korábban már jelezte aggályait a városi kezelésben jól működött konyha átadásával kapcsolatban. A szakszervezeti vezető több fórumon jelezte azt is: amióta a fővárosi központú Hungast vette át a konyhát, annak működésében bizony tapasztalhatók anomáliák, és az étel minősége is hagy maga után kívánnivalót. Nagy Erzsébet többször a hatóságokhoz fordult a többször felhasznált, vagy éppen ebéd közben elfogyó ételekkel kapcsolatban, de az ellenőrzések eddig mindent rendben találtak.

A jelek szerint azonban a hernyó-ügy nem múlt el nyomtalanul: a Pécsi STOP úgy tudja, a Hungast megvált a Nevkó konyháját vezető séftől, amely nem csak erre - az egyébként nagy létszámú - iskolára főz.

Forrás: Forrás: Pécsi Stop