A pécsi Fidesz propagandalapja is riogat a kamuhírrel

2019. május 12. 08:35 2019. máj. 12. 08:35

A pécsi fideszes városvezetés pécsiek adóforintjaiból fenntartott üzenőfüzete is terjeszti azt a kamuhírt, hogy brüsszeli bürokraták megtámadták a magyar babaváró támogatást. A legjobban azok a brüsszeli bürokraták döbbentek meg, akikről ezt terjeszti a propaganda.

A Magyar Nemzet és Rétvári Bence kőkeményen dolgozott azért, hogy elhitesse: Brüsszel, az a nehezen megállítható város ezúttal nemzeti kormányunk gyermekvállalást ösztönző programjára rontott rá. A lap nyomtatott verziója címlapon hozta a hírt, az online kiadás is vezető hírként tartotta kint még szombat este is.

Nem maradhatott ki az üzletből a pécsi önkormányzat online propagandalapja sem, amelyet tavaly májusban pécsi civilek dühét is kiváltotta, és amelyet rágalmazásért jogerősen elmarasztalt főszerkesztő vezet.

„Nekiment az Európai Bizottság az új magyar babaváró támogatásnak. Szerintük ez az intézkedés uniós versenyjogokat sérthet. Mindez azért furcsa, mert annak idején a csok-kal kapcsolatban fel se merült ilyesmi” - idézik a Magyar Nemzetet.

Akit érdekel, mi is történt, vagy inkább mi nem, bátran olvassa el az Index cikkét.

Ebből kiderül, hogy nem hogy nem támadtak meg semmit a brüsszeli bürokraták, de még csak nem is hallottak erről. Nem csak nem vizsgálják, „de semmiféle szakmai véleményük nincs is ezért a támogatási konstrukcióról, így ilyen álláspontról sem informálisan, sem hivatalosan nem is tájékoztathatták tehát a magyar kormány egyetlen tagját sem.”

Ricardo Cardoso, az Európai Bizottság versenypolitikai szóvivője azt közölte az Index megkeresésére: éppenséggel nem ők kezdeményeztek párbeszédet, hanem a magyar hatóságok fordultak az Európai Bizottsághoz a babaváró hitelprogram ügyében. Ám nincs folyamatban vizsgálat, ahogy hivatalos álláspont sem.

Várhatóan nem is lesz, mert a pénzpiaci versenyt érintő uniós versenyjogi szabályok megsértése fel sem merülhet, miután a magyar kormány nem bankokat támogat a programmal.

Forrás: Pécsi STOP