A tetőn is tető lesz - így örülnek a fideszes polgik a TOP-forrásoknak

2017. június 29. 14:05 2017. jún. 29. 14:05

Ahogy Komlón, úgy Mohácson is félmilliárd uniós forint jut az új piaccsarnokra. A tetőn parkolhatnak az autók, ahol árnyékoló védi őket. Siklósnak egy 13 milliós bicikliúttal kell beérnie, Sellyére meg éppen annyi TOP-os pályázati forrás jutott, mint az Ön spájzába.

Kezdenek örülni a nyertesek. Baranya fideszes vezetésű városai egymás után jelentetik meg örvendező közleményeiket az elnyert uniós TOP-forrásokról.

Legutóbb Mohács vezetője, Szekó József csaphatta össze a kezét. Az új mohácsi piacon csak a kerítés nem lesz kolbászból. A mostani placcot betonnal fedik be, a tetőn parkolót alakítanak ki, ahol az autókat újabb kis tetőcskék védik majd az időjárás viszontagságaitól. Télen fűthető rámpán lehet felhajtani a kofák tetejibe.

A komlói piac rekonstrukciójának terveit nem ismerjük, de annyi közös biztosan van, hogy ott is fideszes polgármester áll a város élén, és ott is félmilliárdot költhetnek az új agórára.

A területfejlesztésre szánt TOP-források – amelyekről meglehetősen gyanús körülmények között döntöttek megyei önkormányzatok – láthatóan nem szeretik egyformán a baranyai városokat. Az uniós pénzek igen kedvelik Mohácsot, ahol az összes ilyen beadott pályázat nyert, ami mintegy 4 milliárdot ér, de Komló sem járt rosszul, a számláló már most másfél milliárd körül pörög. Siklóson (a polgármester független) ehhez képest kerékpárút épülhet 13 millióból, Sellyén meg (ahol a város első embere az MSZP színeiben politizál) a beadott 8 pályázatból egy sem nyert.

Ha az Ön lakóhelyén sem lengeti a langyos nyári szél a toronyóra láncát, kezdhet gyanakodni.