A ZSÖK szerint elég vécé van a Sétatér Fesztiválon

2019. június 13. 08:53 2019. jún. 13. 08:53

Hétvégén olyan információk láttak napvilágot, miszerint előfordult, amikor csak egyetlen toi-toi vécé állta a sarat a Sétatér Fesztiválon. A szervező ZSÖK szerint az előírásoknak megfelelő számú vécé áll rendelkezésre a rendezvényen.

Hétfőn számolt be arról lapunk, hogy olyan információk láttak napvilágot, melyek szerint a hétvége alatt a csütörtökön kezdődött Sétatér Fesztiválon előfordult olyan, hogy mindössze egy toi-toi vécé állt rendelkezésre.

Lapunk megkereste a fesztivált szervező Zsolnay Örökségkezelő Nonprofit Kft-t (ZSÖK), akiknél rákérdeztünk arra, hogy hány mellékhelyiség és/vagy vécé van kinn a területen, valamint hogy volt-e olyan időszak, mikor csak egy toi-toi vécét lehetett használni.

A ZSÖK első kérdésünkre a következő választ adta:

Összesen 13 mellékhelyiség érhető el a látogatók részére (a fellépők és szervezők számára ezen felül biztosítottak a mellékhelyiségek). A faház toalettben összesen 4 db piszoár, 1 db férfi, 1 db mozgáskorlátozott és 4 db női WC érhető el minden nap éjfélig. Ezen felül 1 db toi-toi áll rendelkezésre a faháznál és 2 db WC a Kioszknál.

Második kérdésünkre ez volt a válasz:

Nem volt ilyen. Egyetlen nap volt (vasárnap), amikor a faház toalett este 10-kor bezárt, de akkor is rendelkezésre állt a fent említett többi mellékhelyiség.

Utolsó kérdésünkre, miszerint kívánják-e növelni a területen található vécék számát, a következő válasz jött:

Nem tervezzük megemelni, mert a mellékhelyiségek száma az előzetes tapasztalatok alapján várható látogatószámhoz van kalibrálva, megfelelve az előírásoknak.

Vagyis a ZSÖK szerint megfelelő számú vécézési lehetőség van a Sétatér Fesztivál ideje alatt a helyszínen.

Igen ám, viszont a 13 lehetőségből csupán egy, az inkriminált toi-toi az, amelyiket ingyen lehet használni, a többinél alkalmankénti fix ár van. A helyszínen járva a biztonsági szolgálattól is azt az információt kaptuk, mikor a vécéhelyzetre rákérdeztünk, hogy van a fabódé (az Esze Tamás utca torkolatánál), meg mellette a toi-toi, és kész. Vagyis a Kioszkban lévő lehetőség nem nagyon ismert jelenleg. Ha mindehhez hozzátesszük, hogy vasárnap este a fabódés vécé 10-kor bezárt, akkor sokan érezhették úgy, hogy egy vécé van a területen.

Forrás: Pécsi STOP