Addig erőltette a Fidesz, amíg feloszlatta magát a mohácsi képviselőtestület

2020. július 6. 14:12 2020. júl. 6. 14:12

Egyhangú döntéssel szavaztak a képviselők az önfeloszlatás mellett. Az időközi választást leghamarabb ősszel tarthatják meg.

A MohácsiÚjság.hu cikke szerint hétfőn tartott közgyűlést a mohácsi képviselőtestület, az egyik napirendi pont volt a testület feloszlatása, amit a többségben lévő fideszesek már a tavalyi önkormányzati választás óta el akarnak érni, illetve nekik az lett volna a legjobb, ha Csorbai Ferenc szocialista polgármester önként lemond, így csak új városvezetőt kell választani, nem a teljes testületet.

(Mint ismert, Szekó József, a Fidesz jelöltje a választás előtt hunyt el, és Csorbai Ferenc egyedüli jelöltként maradt a palettán. Összesen 1867-en szavaztak rá, ám 4076-an üres szavazólapot adtak le. A választáson a 15 389 választópolgárból 9400 fő nem vett részt a szavazáson.)

A hétfői ülésen a Fidesz ismét felszólította Csorbait az önkéntes távozásra, ám erre ő nem volt hajlandó, így a testület ezután név szerinti szavazással döntött az indítványról, a cikk szerint a jelenlévő tizenegy képviselő igennel voksolt - vagyis Csorbai Ferenc is támogatta a döntést az önfeloszlatásról.

A lap szerint az időközi választást a mostani döntés után 120 nappal tarthatják meg a leghamarabb, vagyis kora ősszel, szeptemberben. 

Pávkovics Gábor, a fideszes képviselők vezetője jelezte a MohácsiÚjság.hu-nak, hogy kész megmérettetni magát a polgármesteri posztra.

 

Címlapkép: A mohácsi városháza - Fotó: pixabay.com CCO

Forrás: Pécsi STOP/mohacsiujsag.hu