Aggódó ügyvédek segítenék gatyába rázni Pécset

2019. február 13. 16:09 2019. feb. 13. 16:09

Minden pécsi városi cégtől és közintézménytől elkérné a közérdekű adatokat az ügyvédeket tömörítő Társaság a Közérdekű Adatokért 2019 egyesület, hogy azokat átnézve javaslatokkal segíthessék a pécsi városvezetést.

Minderről a frissen, 2019 januárjában alakult társaság szerda délután adott ki egy közleményt. Ebben hangsúlyozzák, minden pécsi polgárnak joga és érdeke, hogy tisztában legyen városa valós helyzetével. A tények megismerése teremt lehetőséget a felzárkózáshoz, és a dinamikus fejlődéshez - írják.

"A város működése során, gazdasági- és társadalmi életében komoly problémák merültek fel az elmúlt években, melyekre nem születtek megfelelő, szakmailag megalapozott, racionális válaszok és megoldások. Városunk ismételten kilátástalannak tűnő adósságcsapdába került, ami már rövid távon is érint minden pécsi lakost.

Célunk, hogy egyesületünk és rajta keresztül a város lakossága is valós képet kapjon a település gazdasági és társadalmi helyzetéről, valamint a kialakult helyzethez vezető tényleges okokról. Emiatt egyesületünk tagjai a szakmai hozzáértésüket és tapasztalataikat a város és a közérdek szolgálatába kívánják állítani.

Megkeressük a város gazdálkodó szervezeteit, közintézményeit annak érdekében, hogy közérdekű adataikat bocsássák rendelkezésünkre, amelyek elemzésével, és értékelése után szakszerű, valamint előremutató javaslatokat kívánunk tenni a mindenkori városvezetés részére. Kérjük a pécsi polgároktól, hogy lehetőségeikhez mérten, együttműködésükkel támogassák munkánkat!"

- zárul a közlemény.

A kezdeményezéshez sok sikert kívánunk, a közérdekű adatokhoz ugyanis saját tapasztalataink szerint foggal-körömmel szoktak ragaszkodni a városi cégek és az önkormányzat, kissé újraértelmezve ezzel a magatartással a "közadat" fogalmát.