Ágoston-téri buszmegálló: egyeztetést sürget az önkormányzat

2022. január 14. 10:02 2022. jan. 14. 10:02

Bár előző levelére nem érkezett válasz, a Biokom NKft. ügyvezetője újra személyes egyeztetést kezdeményezett az Ágoston téri buszmegállóba épített váró elhelyezéséről. Ha az építők erre sem reagálnak, akkor az építményt a cég telephelyén fogják letárolni - közölte lapunkkal a pécsi önkormányzat.

Mint írják: A belvárosközeli városképtől idegen utasváró építményt december végén előzetes egyeztetés és engedély nélkül építették az Ágoston téri buszmegálló mellett. Az építőknek január 5-én írt levelet a Biokom NKft. ügyvezetője, amelyben azt kérte, hogy az építményt egyeztetett és engedélyezett módon, a város más, lakossági kéréseken alapuló helyszínére, így a például a Kodó dűlőbe, a Makay István útra, a Déli Ipari Parkban a Galilei útra, vagy éppen a II. János Pál útra helyezzék át. A társaság jelezte azt is, hogy kész átvállalni a buszváró megfelelő kialakításával kapcsolatos munkák egy részét.

Elárulták, hogy a január eleji megkeresésre mindeddig nem érkezett válasz, ezért a Biokom NKft. ügyvezetője újabb levelet írt az építőknek. Ebben ismételten egyeztetést kezdeményezett az utasváró más helyszínen történő felállításáról. Egyúttal jelezte, amennyiben január 22-ig az új helyszínről és az áthelyezéshez kapcsolódó munkálatokról nem történik megbeszélés, akkor az engedély nélkül felállított utasváró építményt a jövőbeni egyeztetésekig a Biokom NKft. elszállítja a telephelyére.  

Közölték: A pécsi városvezetés továbbra is nyitott minden olyan kezdeményezésre, amelynek célja, hogy kényelmesebbé tegye a pécsiek életét. Ezek megvalósításában eddig és ezt követően is szívesen működik együtt minden olyan szervezettel, amely jogkövető módon, a hatályos szabályok figyelembevételével, azokat betartva valósítja meg városgyarapító akcióját.

 

Forrás: Pécs Megyei Jogú Város Önkormányzata